Connect with us

Ekonomija

ABAZOVIĆ: Neophodni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Published

on

Crna Gora mora ostvariti rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ukoliko se želi bolja budućnost države, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je, sa pomoćnikom direktora Uprave policije Dejanom Kneževićem, obišao Sektor za borbu protiv kriminala i sastao se sa načelnicima više odsjeka i zaposlenima u tom sektoru, kako bi se uvjerio u kakvim uslovima i sa kakvom opremom rade.

On je konstatovao da, poslije zdravstvenih radnika, taj sektor javne uprave trpi najveći pritisak u državi, i naglasio da su rezultati rada tog Sektora kompatibilni sa napretkom u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom (EU) koji se tiče poglavlja 23 i 24.

Abazović je rekao da se moraju promijeniti izvještaji Evropske komisije koji su godinama isti što se tiče vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Ako želimo osigurati bolju budućnost za našu državu, moramo isporučiti rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Crna Gora treba da se nađe u savezu demokratskih država“, kazao je Abazović.

On je, govoreći o značaju Sektora, zahvalio na doprinosu koji službenici daju u sveukupnoj borbi države sa organizovanim kriminalom.

Abazović je istakao žrtvu koji oni svakodnevno podnose rješavajući nasloženije slučajeve iz oblasti organizovanog kriminala.

On je kazao da želi da se mijenja percepcija javnosti prema Upravi policije.

Abazović je naveo da će od Kabineta potpredsjednika Vlade imati podršku i zahvalnost za sve aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i naglasio da očekuje još bolje rezultate, kako bi na kraju konstatovali rezultate koji su za pohvalu i u međunarodnim okvirima.

„Sve što se traži od vas je da radite profesionalno i u interesu države Crne Gore. Nikakvu obavezu nemate prema bilo kojim drugim strukturama”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, pomoćnici direktora Uprave policije su slobodni da biraju svoje timove i organizuju rad kako oni misle da treba.

“Ali i da snose odgovornost za rezultate koje isporučuju“, zaključio je Abazović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije