Connect with us

Ekonomija

GLOBAL MONTENEGRO: Abazović lupa k’o Maksim po diviziji

Published

on

(FOTO: Danas)

Kompanija Global Montenegro oglasila se povodom današnje izjave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da predsjednik države Milo Đukanović duguje 12,4 miliona eura poreza.

Oni poručuju da “Abazović lupa k’o Maksim po diviziji”.

“Na današnji dan, nakon što smo izmirili iznos od 1.939,06 eura po osnovu doprinosa, firma Global Montenegro državi Crnoj Gori ne duguje jedan jedini cent na ime bilo kog poreza ili bilo kog doprinosa. I to je ono što bi eventualno moglo da interesuje potpredsjednika Vlade”.

Kao pravno lice, firma Global Montenegro duguje, kako navode, drugom pravnom licu iznos ugovorenog kredita i prispjelih kamata.

“U normalnom sistemu, ovaj dio ne treba da interesuje potpredsjednika Vlade, jer se normalna vlada ne miješa u poslovne odluke dva privatna poslovna subjekta koji se ponašaju u skladu sa važećim zakonima. Zato je očigledna namjera gospodina Abazovića da svojim objavama na twitteru pokuša da prikupi neki jeftin politički poen. Neka ga prikuplja u svom dvorištu, jer što se nas tiče mi ćemo nastaviti da poslujemo u skladu sa važećim zakonima u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju kompanije.

Abazović je tvrdio i da je Đukanović  “providno tvitnuo” da on lično nije dužan poreze ali da nije demantovao da je kompanija čiji je suvlasnik blokirana na 12.45 miliona eura.

Abazović je poručio da Đukanović odgovori na pitanje kako je moguće da su krediti Global Montenegro kompanije na kraju 2019. godine iznosili 5,6 milona eura, a da je blokada na više nego dupli iznos.

Takođe pita je kako moguće da se kompanija GM više od 10 godina ne blokira kada se, kako navodi, običnim građanima za najmanji dug blokiraju sredstva.

Global Montenegro nije AD već društvo sa ograničenom odgovornošću D.O.O, rekao je on i dodao da “predsjednik Crne Gore nauči razliku”.

Prethodno je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao da je objava Dritana Abazovića da je poreski dužnik najobičnija je laž i prevara.

“Kao građanin Crne Gore Milo Đukanović ne dugujem ni jedan cent po osnovu poreza, ni po bilo kom drugom osnovu!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije