Connect with us

Ekonomija

KOLAŠIN 1600: Ovogodišnja sezona rekordna

Published

on

Otkad je Ski centar Kolašin 1600 počeo sa radom krajem prošle godine do danas taj lokalitet posjetilo je više od 50 hiljada turista, čime se ova zimska sezona svrstala u red rekordnih, kazao je direktor ski centra Saša Jeknić.

U Jutarnjem programu TVCG Jeknić je rekao da su postignutim rezultatima veoma zadovoljni, jer je sezona premašila očekivanja uprkos okolnostima i epidemiološkim mjerama.

“Od samog početka rada ski centra 22. decembra prošle godine bili smo skeptici hoće li biti sezone ili ne, ali do današnjeg dana ovaj lokalitet je posjetilo više od 50.000 turista. Od toga, više od 24.000 je prodatih ski pasova”, rekao je Jeknić.

Uporedni pokazatelji govore da imamo rekordnu godinu iza nas.

“Sve u svemu, od onog što smo očekivali na početku i što ćemo zaključiti na kraju zimske sezone, apsolutno možemo da budemo zadovoljni”, poručio je Jeknić.

Ova sezona je, kaže on, uprkos epidemiološkim mjerama koje su i danas na snazi, te zabranama međugradskog saobraćaja, pokazala da Crna Gora ima potencijala u svom lokalnom stanovništvu.

“To znači da možemo da računamo na domicilno stanovništvo. Više od 80 odsto turista su bili stanovnici Crne Gore, ostatak su tranzitni gosti, dakle iz regiona – Albanije, BiH i Srbije. Dok je manje stranaca bilo, ali su prednjačili Rusi, Ukrajinci i na našu veliku radost gosti iz Njemačke”, istakao je Jeknić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije