Connect with us

Ekonomija

KONJEVIĆ: Zbog neusvajanja budžeta trpe građani, ova Vlada treba da ode

Published

on

Crna Gora je ušla u šesti mjesec privremenog finansiranja, a da li će budžet uskoro biti usvojen zavisi od dogovora između Vlade i parlemantarne većine, kazali su sagovornici Dnevnika TVCG. Poslanik DF-a Slaven Radunović kaže da nijesu učestvovali u izradi budžeta i da očekuju da Vlada prihvati njihove amandmane, da se obezbijedi novac za popis koji bi bio održan ove godine, kao i sredstva za naknade majkama sa troje i više djece. Demokrate ničim ne uslovljavaju Vladu i daće podršku budžetu, dok Raško Konjević iz SDP-a kaže da zbog neusvajanja budžeta najviše trpe građani i da ova Vlada treba da ode.

Prvi jun je, a Crna Gora još nema usvojen budzet za tekuću godinu. I što je najgore ne zna se da li će ga i kada poslanici usvojiti. Zbog toga trpe građani, najviše poljoprivrednici, ali i policija.

Iako je prvobitno Demokratski front zahtijevao da se usvoje tužilački zakoni da bi dali podršku budžetu, sada traže i podršku za svoja dva amandmana.

Ne insistiraju u Demokratskom frontu da odmah bude puni iznos naknade ali insistiraju da se nađe novac bar za šest mjeseci.

Zbog neusvajanja budžeta u velikom problemu našli su se poljoprivrednici, zato što je on osnova za agro budžet i mjere podrške, ali i policija, koja nije mogla da plati auta kupljena na lizing, pa je morala da ih vrati.

Očito je da budžeta neće biti ukoliko Vlada i parlamentarna većina ne usaglase stavove, uz njih i amandmane.

I tako će i šesti mjesec 2021. proći u privremenom finansiranju. Narednih dana biće održane sjednice Odbora za ekonomiju o mnogobrojnim amandmanima, a o nekim od njih moraće da se izjasne i drugi skupštinski odbori.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije