Connect with us

Ekonomija

LALOŠEVIĆ: Zadovoljan novcem opredijeljenim za sport

Published

on

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević kaže da sportisti kojiće predstavljati Crnu Goru na Olimpijskim igrama imaju sve uslove potrebne za rad. Istakao je da će usvajanjem budžeta, koje će po njegovim saznanjima biti krajem ove sedmice, uslovi i podrška biti regularni za sve. Istakao je da je zadovoljan novcem koji će budžetom biti opredijeljen za Upravu za sport iako je predviđeno 900 hiljda manje nego prošle godine.

“Iako je situacija takva kakva je s budžetom mi smo uložili napore da naši sportisti dobiju potreban novac i sve uslove potrebne za pripreme. Ni jedno takmičenje nije propušteno”, kazao je Lalošević u Jutarnjem programu TVCG.

Kaže da su u Upravi veoma optimistični kada je riječ o brojnosti delegacije.

“U prvom kvartalu uspjeli smo das obezbijedimo 2/12 budžeta iako nam nije bila zakonska obaveza, trudili smo se da svih 39 saveza, pogotovo COK i POK dobiju sredstva. Sad smo uspjeli, Vlada je usvojila prošle sedmice informaciju koju smo mi predali i u tom trenutku ponovo je ta takozvana druga tranša injekcija stigla u sportske saveze i mislim da imaju sve neophodne uslove”, kazao je Lalošević.

Istakao je da je zadovoljan novcem koji će budžetom biti opredijeljen za Upravu za sport iako je predviđeno 900 hiljda manje nego prošle godine.

“Ali po stavkama biće sasvim dovoljno novca za finansiranje saveza, značajnih tematskih takmičenja i ima jedna stavka, vezana za mlade. Planirano je otvaranje šest ili sedam omladinskih servisa i centara. tako da imamo mogućnost da pojkrijemo Crnu Goru”, kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije