Connect with us

Ekonomija

MIHAILOVIĆ: Najveći problem Plantaža je korona, do stečaja ne smije doći

Published

on

Stečaj u preduzeću Plantaže, prema svim pokazateljima, ne smije i ne može da dođe u obzir, ocijenio je predsjednik Odbora direktora Božo Mihailović i dodao da je najveći problem te kompanije koronavirus, zbog čega je neophodan povratak na tržište.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je optimista po pitanju budućnosti kompanije, koja je crnogorski brend, a kojoj je najveći problem koronavirus.

“U uslovima djelovanja korone, naš pad obima prodaje je 50 odsto, što je otprilike ekvivalent operativnih obaveza kompanije prema dobavljačima, državi, zaposlenima. Doduše, zaposleni su primili januarsku platu”, rekao je Mihailović.

Plantaže su, kako je naveo, u posljednjih deset godina prodale preko 300 miliona svojih proizvoda na regionalnom, evropskom i svjetskom tržištu, prenosi portal RTCG.

“Kompanija je prije korone imala nula EUR duga prema državi, a blagovremeno su isplaćivane i plate”, rekao je Mihailović i dodao da je Plantažama samo potrebno da se vrate na tržište.

On je podsjetio da je kompanija izgubila rusko tržište, te da je prodaja značajno pala.

Mihailović je precizirao da je kompanija, kada se sve zbroji, u uslovima gubitka ruskog tržišta i korone izgubila 80 odsto svoje prodaje.

“Plantaže jedva čekaju turističku sezonu, jer tada je potrošnja takva da 80 odsto naših vina piju stranci”, rekao je Mihailović i dodao da očekuje pomoć države.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije