Connect with us

Ekonomija

MILATOVIĆ: Crna Gora otvorena za investicije iz UAE

Published

on

Crna Gora otvorena za investicije i nova Vlada je spremna da u punom kapacitetu pruži svu neophodnu podršku u otklanjanju potencijalnih barijera u poslovanju, kao i da poveća efikasnost u realizaciji započetih i budućih projekata, poručio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, koji boravi u prvoj radnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On se danas sastao sa predstavnicima Investicione korporacije Dubaija (ICD), koji su ujedno vlasnici Porto Montenegra, i izvršnim direktorom avio kompanije Fly Dubai, Gejt Al Gejtom, koja je od 25. juna opet uspostavila direktne letove sa Tivtom

Milatović je kazao da “sinergijski efekat između Vlade i investitora ključ uspjeha Crne Gore“.

On je kazao da Vlada cijeni doprinos koji su investicije iz UAE donijele Crnoj Gori do sada.

“Uspješne investicije iz UAE su najbolji promoteri investicionog potencijala Crne Gore. Želimo da afirmišemo Crnu Goru kao sigurnu i atraktivnu destinaciju za buduće investicije. Mogućnosti za ulaganje u Crnu Goru su brojne, investitorima je dobro poznat jug Crne Gore, ali želimo da dodatno promovišemo potencijale i na sjeveru naše države“, naglasio je Milatović.

On je dodao da Vlada ima jasnu strategiju razvoja Crne Gore, a članstvo u EU je njen najvažniji dio, te da je siguran da će Crna Gora postati članica EU u mandatu ove Vlade, što takođe predstavlja snažan signal potencijalnim investitorima.

Predstavnici Investicione Korporacije Dubaija su iskazali zadovoljstvo sastankom sa ministrom Milatovićem i kazali da ih raduje vizija i nastojanje nove Vlade da unaprijedi investicioni ambijent.

Tokom sastanka sa izvršnim direktorom avio kompanije Fly Dubai ministar Milatović je pohvalio početak direktnih avio linija te kompanije na relaciji Tivat-Dubai, i kazao da postoji veliko interesovanje za privlačenje što većeg broja turista iz UAE u Crnu Goru.

“Iako je Crna Gora turistička destinacija, turisti iz ovog dijela svijeta još uvijek nijesu dovoljno upoznati sa ljepotama naše zemlje“, kazao da je učešće Crne Gore na Expo 2020 dobra prilika za jaču prezentaciju investicionih i turističkih potencijala Crne Gore u UAE.

“Avio linija između Crne Gore i Emirata je od strateškog značaja imajući u vidu da je to jedina avio konekcija između Crne Gore i Bliskog Istoka. Stoga se nadam da će se letovi na ovoj relaciji odvijati tokom cijele godine“, ocijenio je on.

Al Gejt je kazao da je ovaj susret i Expo 2020 dobra prilika da se ostvari intenzivnija saradnja između Vlade CG i kompanije Fly Dubai ne samo u cilju uspostavljanja novih avio letova, već i u drugim oblastima od zajedničkog interesa. Na toj liniji je istakao da se već razmatra uvođenje letova tokom cijele godine, te da je optimističan da će se to realizovati u skorijem periodu.

U nastavku posjete, Milatović će se sastati sa državnom ministarkom za međunarodnu saradnju i generalnom direktoricom Expo-a 2020 Dubai, Rim Al Hašimi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije