Connect with us

Ekonomija

MMNE PREDSTAVLJA: Rješenja za plasman domaćih proizvoda

Published

on

Nevladina organizacija (NVO) Multimedijal Montenegro (MMNE) danas će, povodom pokretanja kampanje Kupuj domaće – podrži ekonomiju Crne Gore, predstaviti tri rješenja koja bi trebalo da doprinesu plasmanu domaćih proizvoda na crnogorskom tržištu.

Iz te NVO su kazali da su prethodna tri mjeseca intezivno radili na pronalaženju rješenja kako da se pomogne poljoprivrednicima i privredi.

“Svi članovi i zaposleni uložili su napore na volonterskom osnovu i razvili tri rješenja za koja smo sigurni da će doprinijeti podizanju svijesti javnosti da kupuju domaće, boljoj pristupačnosti i dostupnosti domaćih proizvoda i u krajnjem uticati na smanjenje uvoza”, navodi se u saopštenju.

Na konferenciji za novinare će biti predstavljene digitalne platforme seljačkazadruga.me i otkupnicentar.me, kao i sveobuhvatna kampanja Kupuj domaće, koja će biti dostupna na više veb adresa, a primarne će biti kupujdomace.com i kupujdomace.me.

Iz MMNE su rekli da su prezentacije ta tri koncepta poslali predstavnicima Vlade još prije mjesec, ali da nijesu dobili zvanične stavove po tom pitanju.

“Usljed ohrabrujućih trendova popunjenosti smještajnih kapaciteta na primorju, koji se bilježe u ovom momentu, smatramo da je potrebno brzo reagovati i u realizaciju predmetnih programa krenuti već danas. Takođe, realizaciju ovih programa moramo realizovati dugoročno, a ne samo sezonski”, smatraju u toj NVO.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije