Connect with us

Ekonomija

MOGAO SE SPASITI AVIOPREVOZNIK: Kako su zatvorili MA, tako se ne zatvara ni trafika

Published

on

Krapović i Konjević / Foto: rtcg

Poslanici Demokratske Crne Gore i SDP-a Dragan Krapović i Raško Konjević saglasili su se da se mogao naći neki model za pokušaj spašavanja Montenegro erlajsa, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Dragan Krapović kaže da je nova Vlada došla na gotovu štetu i da se to najbolje vidi na primjeru MA.

“Mislim da su kolege iz DPS-a jako loše upravljale kompanijom, da su onda preko Agencije za zaštitu konkurencije svezali ruke novoj Vladi”, kazao je Krapović, ali i smatra da je Vlada bila nejasna u nekim izjavama o toj kompaniji.

“Da me neko pitao prije godinu rekao bih – “da”, kompanija treba da se ugasi, jer ne možemo stalno ići u nove gubitke, kako bismo avioprevoznika spašavali. Moram, međutim, reći da je pandemija kovida donijela druge okolnosti i da je vrijednost kompanije porasla u svakom smislu”, kazao je Krapović i dodao da tu misli na prevoz naših državljana, pa i vakcine kada do toga dođe.

“Mislim da se mogao naći jedan broj modela koji bi eventualno bili adekvatni da se ta kompanija proba spasiti”, poručio je Krapović.

Poslanik SDP-a Raško Konjević kaže da Vlada mora imati strategiju, jer osnivanje nove kompanije, kako dodaje, košta i to više desetina miliona eura.

“Vlada je izabrana da bi rješavala probleme, pa i za one kojim nije doprinijela u prethodnom periodu”, kazao je Konjević.

Pitanje je, kako kaže, i koliko MA doprinosi crnogorskoj ekonomiji.

“Ja do sada nijesam vidio nijedan zvaničan dokument države koji o tome govori, to su procjene 150 – 200 miliona i mislim da nam to otežava donošenje odluka. Sa druge strane ne možete bez biznis plana reći da osnivate kompaniju i još joj dati ime. Mislim da to ne ide na takav način”, naveo je Konjević.

Nova vlada, kako ističe, mora da izađe sa procjenama kako će to funkcionisati.

“Način na koji se poslala poruka da se kompanija zatvara, tako se ne zatvara ni trafika”, poručio je Konjević.

Smatra da je Vlada mogla i od skupštinskog nadležnog odbora zatraži mišljenje o MA.

“Nijesam preveliki optimista. Volio bih da se nova kompanija formira za tri do šest mjeseci, ali ne znam takvo uporedno iskustvo”, kazao je Konjević i dodaje da je i jedan od modela za razmatranje trebalo da bude i stečaj.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije