Connect with us

Ekonomija

PORTONOVI: Investicija za rizort će do kraja ove godine dostići 828 miliona eura

Published

on

Ukupna investicija u Portonovi za sada iznosi 787 miliona eura, a projektovano je da će do kraja ove godine dostići 828 miliona eura, čime bi kompletna prva faza rizorta bila zaokružena, saopštili su njegovi predstavnici.

Generalni direktor rizorta Portonovi, Stevan Milić, kazao je da su direktni efekti za Crnu Goru i Opštinu Herceg Novi jaki i bitni.

On je za agenciju Mediabiro precizirao da je njihova ugovorna obaveza bila da investiraju 256 miliona eura na period od osam godina.

„Mi smo investirali preko tri puta više u odnosu na naše ukupne obaveze. Od te investicije je 11 odsto u infrastrukturu, koja je bila neophodna. Samo sedam miliona EUR je uplaćeno za komunalije Opštini Herceg Novi, a preko 12 na ime poreza i doprinosa za plate svih zaposlenih. Značajna investicija je bila u sektoru obrazovanja, gdje smo doveli prvi internacionalni univerzitet u Crnoj Gori”, rekao je Milić.

Oko 600 crnogorskih državljana dobilo je priliku da se zaposli u objektima Portonovog.

Milić je naveo da je domaća radna snaga bila u njihovom apsolutnom fokusu u toku izgradnje Portonovog, ali i sada kada kreće operativa.

“U periodu izgradnje imali smo i do dvije hiljade zaposlenih dnevno na gradilištu, od čega je preko 55 odsto bilo iz Crne Gore. Danas, u kompletnom Portonovom, imamo oko 600 zaposlenih, a očekujemo da će ih tokom sezone biti 700. Ako na to dodamo sve zaposlene kroz retail radnje, koje će biti u funkciji ovog ljeta, tu možemo da računamo još 600 zaposlenih”, precizirao je Milić.

On je dodao da postoji i veliko interesovanje kada je u pitanju prodaja nekretnina, da je određeni broj stanova već prodat, dok je od 48 retail prostora skoro 90 odsto već izdato.

U sklopu Portonovog radi i marina koja funkcioniše dvije godine.

„Rekao bih da je to jedan od segmenata koji je najbolje poslovao od prvog dana. Interesovanje je veliko, brodova imamo sasvim dovoljno. Ove godine očekujemo da neće biti promjena na tom planu. Marina će i ove godine organizovati tradicionalnu regatu”, poručio je Milić.

On je podsjetio i da je od 1. maja počeo sa radom prvi One&Only rizort u Evropi, te da postoji veliki broj upita od gostiju iz čitavog svijeta.

„Popunjenost svih naših kapaciteta u toku maja je prevazišla naša očekivanja. Teško je davati dugoročne prognoze, ali u periodu od naredna dva mjeseca interesovanje je ogromno i broj gostiju koji je rezervisao je veliki”, saopštio je Milić.

Resortu One&Only Portonovi raspolaže sa 123 jedinice, uključujući 12 vila sa privatnom plažom, bazenom i tri ili četiri spavaće sobe. Osim toga, specifičnost ovog rizorta je pješčana plaža, predivna gastro ponuda i medicinski SPA centar, koji je jedinstven u regiji.

Cijene se kreću već od 450 eura u niskoj sezoni.

Direktor prodaje i marketinga u rizortu One&Only Portonovi, Tomislav Hrala, kazao je da očekuje fenomenalnu sezonu za cijelu Crnu Goru, ali i za Portonovi.

On je dodao da je ponuda Portonovi rizorta veoma bogata.

„Nudimo našim gostima pregršt iskustava kroz Crnu Goru, poput obilaska Gospe od Škrpjela, Kotora, Perasta, predivnih planina, planinarenja, te izlete širom Crne Gore. Takođe, interesantna je posjeta Titovoj vili u Igalu, gdje naše goste vodimo sa Rolls Royce vozilom. Osim toga, pošto ova zemlja ima bogatu istoriju, radimo brojne izlete koji se nje tiču. Vodimo goste na ronjenje kroz predivne i specifične tunele za podmornice, koji su korišćeni tokom davnog rata”, poručio je Hrala.

Takođe, u sklopu hotela, nalazi se i Chenot Espace.

„To je medicinski welness centar. Raspolažemo sa četiri hiljade kvadrata prostora i 28 soba za tretmane sa punim medicinskim timom, koji našim gostima omogućavaju Chenot metodu baziranu na podmlađivanju i detoksu”, objasnio je Hrala.

One&Only podržava umjetnost i lokalnu zajednicu.

„Od otvaranja smo počeli sa programom koji se zove Umjetnik u rezidenciji, gdje pozivamo lokalne umjetnike koji borave kod nas u resortu da slikaju, rade svoju umjetnost i na kraju njihovog boravaka radimo dobrotvornu aukciju djela. Prihod od tih djela doniraćemo dječijem domu u Bijeloj”, zaključio je Hrala.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije