Connect with us

Ekonomija

PZP: Nećemo dozvoliti ponovno uvođenje radne nedjelje

Published

on

Foto: skupstina.me

Pokret za promjene (PzP) neće dozvoliti da se odluka o neradnoj nedjelji poništi, kazala je poslanica te partije Branka Bošnjak.

Ona je rekla da Vlada, bez obzira na ekonomsku situaciju, ne smije da ide na ruku vlasnicima kapitala, već mora da vodi računa o običnim ljudima zaposlenim u trgovini i uslužnim djelatnostima, koje, kako je navela, poslodavci drže u nezaštićenom, gotovo robovlasničkom položaju.

„PzP neće dozvoliti da jedna od rijetkih pravednih i humanih odluka koju je donijela prethodna vlast, uz našu podršku, a to je neradna nedelja, se sad poništi“, poručila je Bošnjak.

Ona je kazala da su najugroženije žene, jer one uglavnom rade u trgovini i bave se uslužnim djelatnostima, i da je neradna nedjelja za njih značila sve.

Bošnjak je rekla da je to vrlo delikatno pitanje i da Vlada ne smije tako lako i ishitreno da donese tu „diskriminatorsku odluku“.

„Oko 45 hiljada ljudi radi u sektoru trgovine i uslužnih djelatnosti, a uglavnom su žene, i ne smijemo ih opet gurnuti u agoniju i «čeljusti» pohlepnih poslodavaca sa kojom su se godinama suočavale. Zna li ministar ko su vlasnici velikih trgovačkih lanaca“, navela je Bošnjak.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije