Connect with us

Politika

BOŠNJAK: Krivokapić je glavni problem Crne Gore

Published

on

Potpredsjednica Skupštine i potpredsjednica PZP-a poručila je premijeru Zdravku Krivokapiću da nije dorastao funkciji koju obavlja

Bošnjak je u otvorenom pismu Krivokapiću poručila da mu neće dozvoliti da, kako je navela, na jedan krajnje perfidan način vodi ratove, preko njenih leđa, sa jednim od lidera DF-a Andrijom Mandićem.

“Imali ste priliku, više puta, da se uvjerite, da se ja ne libim da Vam iskreno kažem u oči šta mislim, kako na zatvorenim sastancima, tako i pred licem javnosti. Ja sam vrlo jasna, i ne mijenjam svoje temeljne principe od saziva do saziva, ili od sjednice do sjednice, za razliku od Vas, koji i ne prespavate, a promijenite stav i demantujete sami sebe”, navela je Bošnjak.

Ona kaže da je DF nastao na platformi istorijskog pomirenja Srba i Crnogoraca u Crnoj Gori, smjeni Đukanovićevog režima i ponudi suporiornog progama.

Osnovali su ga, podsjeća Bošnjak, Nova srpska demokratija i Pokret za promjene koji je i tada u projekat DF-a ugradio svojih pet poslanika, koliko ih ima i dan danas.

Bošnjak Krivokapiću poručuje i da da je Pokret za promjene, građanska, proevropska, moderae partija, koja baštini vrijednosti multikulturnog i multietničkog sklada, suživota i, kako dodaje, ne zasniva svoje djelovanje na mržni protiv bilo koga naroda.

“Gospodine Krivokapiću, krajnje je bezočno da maniplišete i mene pokušavate da svađate sa Srbima ili bilo kojim drugim narodom. Vi ste posljednja osoba koja ima pravo da prebrojava odakle mi crpimo glasove, jer ste došli niotkuda i sa svojom ekipom nam oteli pobjedu. Ja sam ta koja se tridest godina borim za svoje ideale i podnosim žrtvu, i opet bi to uradila i uradiću ako treba. Niko me u tome ne može zaustaviti. Ja sam ta koja sam više od dvadeset noći spavala ispod šatora na platou ispred Skupštine i po kiši i po vjetru, da bi uzdrmali Đukanovićev režim. Ja sam ulazila u klinč sa policijom, mene su trovali suzavcima i gađali šok bombama.

Mene su privodili radi Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a ne Vas”, navodi Bošnjak u otvorenom pismu Krivokapiću.

Kaže i da je Krivokapić svih ovih “robovskih trideset godina bio na toplom i sigurnom, u svakom smislu”.

“Gospodine Krivokapiću, ono što je šizofreno, a što Vi radite, je vaš providni pokušaj dodvoravanja srpskom biračkom tijelu. Negirate i namjerno prećutkujete osnovne odrednice usvojene Rezolucije o Srebrenici i kažete da ne bi ste glasali sa DPS-om. Pa Vi ste smijenili ministra Leposavića dominantno glasovima DPS-a, a ne ja, i to zbog nesmotrene izjave o baš toj Srebrenici za koju kažete da ne biste glasali”, ističe Bošnjak.

Ona kaže i da sada Krivokapiću niko ne valja od 41 poslanika koji su ga podržali.

“DF od početka, a danas Vam ne valjuju ni Demokrate, ni SNP, ni DEMOS, ni CIVIS, niko. Gospodine Krivokapiću, a bojim se da ne valjate Vi. Vi ste postali glavni problem Crne Gore. Zbog Vašeg nečinjenja, ko zna zbog kojih razloga, nema još revizije kriminogene prošlosti. Crnom Gorom i dalje upravljaju kriminalci, šverceri i ubice. Njima odgovaraju međuetničke svađe i sukobi. Oni ih, osmišljavaju i podstiču, kako bi mogli u zaleđini da nastave šverc, i kako bi osujetili preispitivanje imovine, lustraciju, otvaranje dosijeja. Institucije sistema su i dalje hermetički zatvorene”, ističe potpredsjednica PzP-a.

Krivokapiću kaže i da sve radi iza kulisa, te da nema ništa od reformi.

“Sve to odgovara i raznim medijskim mešetarima i spin majtorima koji punom snagom vršljaju ovih dana. Svakim danom se sve više zadužujemo. Ekonomski i socijalni parametri su nam porazni”, ističe Bošnjak i pita da li nam prijeti kolaps.

“Ono što je najopasnije je, da zbog Vas, nedoraslog toj odgovornoj poziciji, ekstremni nacionalizam, sa jedne i druge strane raste. Prijete nam sukobi. To bi bilo tragično po Crnu Goru i ne znam kako bi se, i da li bi se, mogli oporaviti. Multietnički sklad je preduslov za održivost i stabilnost zemlje. Meni je jasno da demokratizacija i ekonomski oproravak zemlje i građana je nemoguć u atmosferi stalnih svađa, međusobne mržnje i tenzija, a Vi ih svojim nečinjenjem, isključivošću i uplitanjem crkve tamo gdje joj prirodno mjesto nije, podstičete. Manipuliše se vjerom, najtananijom ljudskom intimom, sve je više estradnih vjernika, provlači se crkva kroz političko blato”, poručuje Bošnjak i dodaje da Krivokapić ništa ne čini da to zaustavi.

“Gospodine Krivokapiću, nijeste vi dorasli ovoj funkciji, pošteno je da to priznate i prepuste to nekome ko ima skoposti da napravi jasan otklon i rez prema poraženom režimu, uradi reviziju prošlosti, privede pravdi sve one koji su od Crne Gore napravili privatnu državu, uspostavi nezavisne institucije i sprovede neophodne reforme”, zaključila je Bošnjak.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije