Povežite se sa nama

Ekonomija

ŠEHOVIĆ JASAN: Vladin Prijedlog zakona o budžetu je neustavan

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović kazao je da je Vladin Prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu – neustavan.

“Skandal! Vladin Prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu je neustavan. U završnim odredbama zakona piše da stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu a primjenjivaće se od 1. januara 2021. godine, što je u direktnoj suprotnosti sa članom 147 Ustava Crne Gore! Komedija”, napisao je Šehović na Tviteru.

Prema njegovim riječima, u članu 147 Ustava Crne Gore se navodi da Zakon i drugi propisi ne mogu imati povratno dejstvo.

“Izuzetno, pojedine odredbe zakona, ako to zahtijeva javni interes utvrđen u postupku donošenja zakona, mogu imati povratno dejstvo”, navedeno je u tom članu Ustava koje je predstavio Šehović.

Dodao je da je budžet “ekspertski i reformski taman koliko i Vlada”.

“Vladi čak ni najveće pojedinačno zaduženje u istoriji od 750 miliona eura nije bilo dovoljno da “zatvori” makar ovu budžetsku godinu, pa povećava akcize kako bi od građana uzela dodatnih preko 40 miliona eura”, zaključuje Šehović koji je poslanik SD-a.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije