Connect with us

Ekonomija

SEKULIĆEVA BRKOVIĆU: Pustite politiku, bavite se procesom u tužilaštvu

Published

on

Nakon što je biznismen Dragan Brković nakon saslušanja u tužilaštvu zbog kredita iz Abu Dabi fonda rekao da prethodnu Vladu nije interesovala proizvodnja, niti izvoz, niti zapošljavanje, i da je bila “šminkerska”, bivša ministarka ekonomije Dragica Sekulić poručila mu je da se ne bavi politikom, već da se skoncetriše na postojeći proces u tužilaštvu.

“To je bila više šminkerska vlada , a to su naravno glasači i kaznili. Nijesu litije bile zbog crkve već zbog socijalnog nezadovoljstva, jer vidite kakav je izvoz, kako se živi, kakva je zapošljenost”, rekao je Brković.

Sekulić je, reagujući na te tvrdnje, kazala da je zaprepašćena time što “privrednik” Brković, dobro poznatog poslovnog renomea, na vratima tužilaštva daje sebi za pravo da komentariše rad Vlade čiji je član bila.

“Ono što me raduje je da o radu Vlade dotični ‘privrednik’ ima negativno mišljenje, jer da je drugačije, sa tim bih već imala problem”, kazala je Sekulić.

U vrijeme vlade čiji sam član bila, dodala je ona, crnogorska ekonomija je sve do početka pandemije bilježila najviše stope rasta.

“Dakle, naši privrednici širili su svoje poslovanje, zapošljavali više ljudi, bolje ih plaćali. Za razliku od većine, Brković na žalost nije uspijevao da postavi na zdrave osnove svoje biznise, a što najbolje znaju radnici – od Herceg Novog do Pljevalja”, tvrdi Sekulić.

Prema njenim riječima politika prethodne vlade ogledala se u dosljednoj primjeni nediskriminatorne i zakonite podrške privrednicima.

“Kao i od svih drugih i od ‘privrednika’ Brkovića se očekivalo samo da savjesno koristi dodijeljene državne resurse, uredno plaća zaposlene, izmiruje dugove prema povjeriocima, plati poreze državi, lokalne takse i naknade, te da slobodno zadrži sav neto profit. S obzirom da to nije bio u stanju da uradi, predlažem mu da se sada ne bavi politikom, već da se skoncetriše na postojeći proces u tužilaštvu”, ističe Sekulićeva.

Po nalogu specijalne državne tužiteljke Stojanke Radović juče je saslušan vlasnik kompanije Vektra Jakić Dragan Brković u vezi sa novcem koji je njegova firma dobila od kredita iz Abu Dabi fonda.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije