Connect with us

Ekonomija

SPAJIĆ NA JAPANSKOM: Crnoj Gori važne investicije Japana

Published

on

Crnoj Gori je, na putu podsticanja njenog ekonomskog prosperiteta, važna podrška Japana, posebno u privlačenju investicija iz te zemlje, ocijenio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić

Spajić koji je u delegaciji predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića prilikom službene posjete Japanu, je u video izjavi na japanskom jeziku kazao da se potencijal Crne Gore, kao i Zapadnog Balkana u cjelini, može unaprijediti poboljšanjem ekonomske saradnje između Crne Gore i Japana.

“Već smo preduzeli konkretne korake u tom pravcu, poput rješavanja problema i ponovnog pokretanja proizvodnje fabrike metala Daido u Kotoru, u posjeti koju sam nedavno imao sa japanskim ambasadorom Takahikom Kacumatom. Ovaj aktivan pristup i blizak odnos sa našim ključnim investitorima pomoći će jačanju odnosa dvije države”, kazao je Spajić koji je studije Ekonometrike završio na Osaka Univerzitetu, kao stipendista japanske Vlade, te gradio karijeru i u Tokiju.

Iz resornog Ministarstva su podsjetili da je prilikom nedavnog sastanka u Kotoru, Kacumata rekao da je srećan što vidi da postoji dugoročna saradnja između Japana i Crne Gore.

“Djelimo stav ka potrebi poboljšanja i širenja naših odnosa, kroz poslovanje, ekonomiju, IT, energetiku i ekologiju. U toku Olimpijskih igara, Krivokapić i Spajić posjetiće Tokio. Ovaj susret biće pokretačka snaga za poboljšanje naših odnosa”, kazao je Kacumata.

Delegacija crnogorske Vlade je na Olimpijskim igarama koje se održavaju u Tokiju, u znak podrške crnogorskim sportistima.

Spajić će se sjutra sastati sa japanskim premijerom Jošihide Sugom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije