Connect with us

Ekonomija

SPAJIĆ: Ovo je najbolji budžet u istoriji Crne Gore

Published

on

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da je ovaj budžet najbolji u istoriji Crne Gore, jer ga odlikuju transparentnost, te zato što je po prvi put u pitanju programski budžet, u kojem za svaku stavku imamo “četiri nivoa transparentnosti”, odnosno – navedene su stavke sve do pojedinačnih aktivnosti, zbog čega će se znati gdje se troši svaki cent.

„Kao što je premijer već pomenuo, izbacili smo iz budžeta 200 miliona za koncesiju aerodroma, jer je to bilo nerealno za ovu godinu, kao i nasilnu naplatu dugovanja od opštine Budva, u visini od 30 miliona, jer ne želim da ih otjeramo u srednji vijek.“

On je dodao da kapitalni budžet nije u potpunosti budžet ove vlade, jer je naslijeđen veći dio  ugovorenih obaveza, što dovodi do disproporcije po opštinama.

“To je zastiđe, da u Kolašinu dobijaju hiljadu eura po glavi stanovnika,  a da u Ulcinju bude samo jedan euro. Treća stvar koja je bitna da smo uspjeli da budemo i socijalni razvojni. Nismo smanjivali ni penzije ni plate, niti socijalna davanja“, zaključio je Spajić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije