Connect with us

Ekonomija

STIJOVIĆ-FIJALKA: Crnogorska vina, maslinovo ulje i ostali proizvodi mogu zauzeti značajno mjesto na ukrajinskom tržištu

Published

on

Finalni proizvodi iz Crne Gore, a naročito visokokvalitetna vina, maslinovo ulje i mesni proizvodi imaju veliki potencijal i sigurno mogu zauzeti značajno mjesto na ukrajinskom tržištu, poručio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, koji se danas sastao sa otpravnicom poslova Ukrajine u Crnoj Gori Natalijom Fijalkom.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o unaprjeđenju spoljnotrgovinske razmjene, aktuelnim problemima na regionalnom tržištu stočne hrane, te pokretanjima modela za zaštitu proizvođača uz ocjenu da kroz inteziviranje saradnje Crne Gore i Ukrajine možemo da pomognemo jedni drugima.

“Otpravnica poslova Ukrajine u Crnoj Gori iskazala je spremnost za saradnju i povezivanje sa ukrajinskim kompanijama za izvoz žitarica i stočne hrane, uz isticanje logističkog kapaciteta Luke Bar za prijem, skladištenje i dalji transport poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, a posebno žita koje će se dalje izvoziti. Nj.E. je istakla zainteresovanost ukrajinskih uvoznika i trgovaca za saradnju sa „Plantažama“ u cilju plasmana crnogorskog vina na tržištu i festivalima u Ukrajini”, saopštili su iz Ministarstva.

Sagovornici su se složili da postoji veliki prostor za unaprjeđenje spoljnotrgovinske razmjene i saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije