Connect with us

Turizam

KADA SU ČULI DA JE ZIMSKA SEZONA ODLIČNA, APOSTOLI ZATVORILI MEĐUGRADSKI SAOBRAĆAJ: Stotine Pljevljaka i Bjelopoljaca juče i danas uživali u Srbiji

Published

on

Zlatibor (YouTube)

Veliki broj žitelja Pljevalja, uglavnom ljubitelja skijanja i boravka na snijegu, danas je boravio na skijalištu “Jabuka” ili na Zlatiboru, javlja nam čitalac iz Pljevalja. Lično se, kaže, uvjerio da su desetine njegovih prijatelja, poznanika i ljudi sa kojima kontaktira na društvenim mrežama, danas prešle granicu sa Srbijom i boravile u skijaškim centrima susjedne države.

Tragikomično u tom kontekstu djeluje epidemiološka mjera “apostolskog” Ministarstva zdravlja koje je zabranilo međugradski saobraćaj unutar Crne Gore, a ostavilo granice otvorenim. Čovjek bi pomislio da se radi o ciljanim potezima zarad uništenja domaćeg turizma. I zaista: već nekoliko sedmica, posebno vikendom, bombardovani smo informacijama da je zimska turistička sezona u Crnoj Gori bolja nego nekoliko godina unazad, da nam je krenulo i da se sa Žabljaka i iz Kolašina šalje poruka da ima nade za turističku privredu.

Nekome je to, očito, zasmetalo. Mjera zabrane međugradskog saobraćaja za stanovnike Crne Gore, svakako će unaprijediti turizam u Srbiji, jer stanovnici pograničnih crnogorskih opština, umjesto na Žabljak, ovog su se vikenda zaputili u pravcu Srbije.

Nakon ukidanja crnogorske nacionalne avio kompanije, nakon što su dokrajčili pomorski saobraćaj i odbili da kupe jeftini feribot kojim bi obnovili liniju Bar – Bari, nakon što uveliko kasne sa pripremom ljetnje sezone, a nesposobnošću na nabave vakcine ubijaju i posljednju nadu da će ljetnjeg turizma u Crnoj Gori ove sezone uopšte biti, “apostoli” još jednom atakuju na ono što valja. Nekome, iz Beograda ili Podgorice, svejedno, sigurno je prošlog vikenda zaparalo uši da je našim zimskim turističkim centrima krenulo. Reagovali su promptno novim mjerama i sve je vraćeno na početak. Skijaški centri u Crnoj Gori opet imaju skroman broj gostiju.

Nastavlja se urušavanje svega što Crnu Goru može učiniti razvijenijom, boljom i bogatijom. Uništava se sve sa predznakom “crnogorski”, a potom i sve što u Crnoj Gori daje naznake da ni nesposobnost nove Vlade nije prepreka da se ostvaruju dobri rezultati u nekim oblastima privrede.

Jer, u čijem je interesu što su Pljevljaci i Bjelopoljci danas, umjesto na Žabljak, “obrnuli” u pravcu Srbije? Odgovor je jednostavan, a slučajnosti sve manje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije