Connect with us

Turizam

OSTVAREN PLAN: Prihodi od turizma dostižu 700 miliona €

Published

on

Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone. Već je izvjesno da će planirani prihodi od turizma u Crnoj Gori već nakon trećeg kvartala dostići oko 700 miliona eura, kazala je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović

“Imali smo u junu i julu suficit oko 42 miliona eura, preliminarni podaci za avgust pokazuju da i u tom mjesecu imamo suficit budžeta u iznosu od nekih 18 miliona eura, rekordni prihodi od PDV-a u iznosu od preko 80 miliona. 2019. u junu i julu smo imali deficit sada je taj deficit za prvih 7 mjeseci manji za preko 42% i apsolutno smo zadovoljni suficitom u sva tri ljetnja mjeseca. Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone”, kazala je Đurović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ona je istakla da su zacrtane brojke za ovu godinu već premašene.

“Prihod budžeta za prvih 7 mjeseci iznosi oko 982 miliona a to je oko 100% planiranog iznosa”, dodala je Đurović.

Državna sekretarka dodaje da su u tom resoru zadovoljni trenutnom posjetom.

“Prošla sedmica je bila na nivou oko 80% iz 2019. to su podaci sa gračnih prelaza. Možemo biti zadovoljni i trenutnom posjetom. U kliko nas vrijeme posluži turisti će dolazit u kontinuitetu”, kazala je.

Na pitranje da li epidemiološka situacija može pokvariti postsezonu Đurović podsjeća da su građanima na raspolaganju 3 ili 4 vakcine kojima se mogu vakcinisati a oni dodaje isto tako moraju da žive i rade od svog rada i postoji apsolutno sloboda izbora. Pozvala je sve na odgovornost, nošenje maske i vakcinaciju jer je to, kaže, presudno i za zdravlje i ekonomiju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije