Povežite se sa nama

Vijesti

DF: Spajić i Milatović da obustave neodrživu ideju ToMontenegra

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izjava izvršnog direktora ToMontenegro-a o iznajmljivanju aviona tipa Airbus ili Boinga, sa ne manje od 144 sjedišta, očigledno je nastavak niza katastrofalnih odluka rukovodstva ove kompanije, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Oni su kazali da javnosti još uvijek nije poznata sadržina ugovora o kupovini dva embraera, od kojih je samo jedan u funkciji, a već se ulazi u još “jedan hazarderski aranžman koji će Crnoj Gori donijeti nove milionske gubitke”.

– Već smo se naslušali nevještih objašnjenja o nikad objašnjenim garancijama zbog kojih je ToMontenegro, kako Todorović reče, skupo platio, dva već 15-ak godina stara aviona, ili, bolje rečeno: kupljeno je ono što je zatečeno od tih aviona.

Nabavka ovako velikog aviona, koji je prije svega iz potpuno druge porodice vazduhoplova u odnosu na ono čime ToMontenegro već raspolaže, je poguban i krajnje nepromišljen potez, pod jednakim velom tajne kao i kupovina pomenuta dva embraera – kazali su iz DF.

Todorović je naglasio da avion nabavlja iz sredstava osnivačkog kapitala, pa je, smatraju u DF-u, nejasno kako misli tako nešto da izvede kada je poznato da su svih 30 miliona osnivačkog uloga odavno uplaćeni kompaniji koja već bilježi milionski gubitak.

– Stoga insistiramo da se MKI i ministar Bojanić suprotstave ovom pogubnom naumu ministara Spajića i Milatovića, i do daljnjeg obustave sprovođenje neodržive ideje ToMontenegro-a, te da se, do stabilizacije društvenopolitičkih prilika, naprave detaljne analize o tome da li i kakva aviokompanija treba Crnoj Gori – navode iz DF-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije