Connect with us

Vijesti

HUSOVIĆ: “Vlada primorala Rožajce na migracije”

Published

on

Zaustavljanjem ekonomskog razvoja Rožaja, Vlada primorala stanovništvo na migracije, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora DPS Rožaje Mehmed Husović

Upravo je Rožaje jedna od opština koja je doživjela stagnaciju zahvaljući lošim potezima Vlade, kazao je on.

“Umjesto da radi na unaprjeđenju životnih uslova za sve njene građane, Vlada usporava i zaustavlja već započete projekte, istovremeno izazivajući ekonomsku krizu u velikim kompanijama od državnog značaja, a sve sa ciljem urušavanja ekonomskog suvereniteta”, rekao je Husović.

Saopštio je da su kasnim usvajanjem budžeta oštećeni mnogi privrednici, sa posebnim akcentom na poljoprivrednike. U prilog sadašnjoj situaciji naveo je činjenicu da je u periodu od 2017-2020. godine prethodna Vlada samo preko Ministarstva poljoprivrede u opštinu Rožaje uložila preko tri miliona eura.

Prema njegovim riječima Rožaje je zahvaljujući započetim projektima u komunalnoj infrastrukturi i ski centru Hajla trebalo da bude mjesto ubrzanog ekonomskog razvoja.

“Promjenom kursa državne politike, Vlada je pokrenula migraciju stanovništva sa sjevera, i to u najvećem procentu prema zemljama zapadne Evrope” istakao je Husović.

On smatra da ono u čemu je ova Vlada postigla odlične rezultate je politički revanšizam na svim nivoima, ugroženi međunacionalni odnosi i uništena privreda. Takođe, stava je da Vlada to radi smišljeno, po unaprijed pripremljenom scenariju, čega su, po njegovom mišljenju svjesni svi građani.

“DPS radi sve kako bi osujetila zle namjere ove Vlade, zaustavila propadanje države, očuvala građansku bit društva i što prije preuzela kormilo upravljanja državom”, zaključio je Husović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije