Connect with us

Vijesti

SPAJIĆ STARTOVAO: Raspisan poziv za izbor članova odbora direktora Montenegro Works

Published

on

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja raspisalo je danas Javni poziv za izbor 5 članova odbora direktora nove kompanije u državnom vlasništvu „Montenegro Works“.

Kako je saopšteno iz tog resora, na čijem je čelu ministar Milojko Spajić, osnovni zadatak kompanije „Montenegro Works“ je nadzor, praćenje i analiziranje finansijskog stanja u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države, kao i pružanje podrške u sprovođenju reformi u cilju efikasnijeg upravljanja.

“Za ispunjavanje ovih zadataka, ali prvenstveno za iskorjenjivanje loše prakse neefikasnog i nedomaćinskog upravljanja, kao i pružanje pomoći pri finansijskoj analizi novim članovima menadžmenta u preduzećima u većinskom vlasništvu države, potrebni su nam kadrovi koji imaju viziju i iskrenu želju da daju svoj doprinos reformama koje sprovodimo”, poručuju iz Ministarstva.

Dodaju da su im za članove Odbora direktora potrebni ljudi koji posjeduju sledeće kvalitete i vrijednosti:

  • Viziju i iskrenu želju da zajednički stvaramo jednu novu, bolju Crnu Goru;
  • Stručnost i radno iskustvo u različitim oblastima;
  • Orijentisanost na rezultate kroz jasnu strategiju, indikatore uspjeha i prioritete u radu;
  • Pravo liderstvo koje okuplja i motiviše druge članove tima.

Rok i način prijave

Uz prijavu na Javni poziv prilaže se biografija / CV kandidata i kratki video (trajanje do 1 minut) u kom će kandidati predstaviti svoju viziju za razvoj kompanije.

Prijave sa traženom dokumentacijom dostavljaju se u periodu od 7. do 16. avgusta na mejl adresu [email protected] , sa naznakom “Prijava za članstvo u odboru direktora MW”.

Proces evaluacija i angažovanja

Tim Ministartva će pažljivo evaluirati sve pristigle prijave.

“Kontaktiraćemo sa onim kandidatima/kinjama kod kojih prepoznamo potencijal, kao i poklapanje iskustva, vještina i vizije kandidata i obavijestiti ih o narednim koracima u procesu selekcije. Naš strateški imperativ je da odaberemo kadrove koji imaju znanje, volju i snagu da, uprkos pritiscima, sprovode reforme i stvaraju meritokratsku i profesionalnu Crnu Goru koja radi”, poručuju iz tog resora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije