Connect with us

Vijesti

Udruženje kraft pivara: Državu nije briga za domaće proizvođače piva

Published

on

Udruženje kraft pivara Crne Gore nezadovoljno je odnosom države prema domaćim proizvođačima piva, tvrdeći da državu nije briga za domaće proizvođače piva.

– Da se nalazimo u nepovoljnom položaju u odnosu na uvozna piva odavno je poznato. U marketima domaćih piva gotovo da nema, a iako ih ima ne nalaze se na dovoljno istaknutom prostoru. Posebno nam je za brigu to što i preduzeća koja su u državnom vlasništvu ne mare za domaće proizvođače već svoju ponudu baziraju na uvoznim proizvodima – navedeno je u saopštenju.

To, dodaju, najbolje pokazuje primjer Skijališta Crne Gore koja u svojim ponudama na Ski centrima u Kolašinu, kako su kazali, nemaju u ponudi domaća piva već isključivo ona iz uvoza.

Meni ugostiteljskog objekta u Kolašinu (Izvor: Udruženje kraft pivara Crne Gore)

– S obzirom na to da su nam puna usta floskula “ kupujmo domaće” ovo je pravi pokazatelji koliko nadležne uopšte interesuje domaća proizvodnja – ocijenili su iz Udruženja kraft pivara.

Domaći proizvođači piva, kakko su rekli, nemaju podršku ministarstava poljoprivrede i ekonomskog razvoja.

– Pitamo se šta bi trebalo da se dogodi pa da država promoviše domaće proizvode, a ne kao što godinama prioritet daju uvoznim proizvodima – navedeno je u saopštenju.

Meni ugostiteljskog objekta u Kolašinu (Izvor: Udruženje kraft pivara Crne Gore)

Čudi ih kako niko u državi da shvati koliko je značajna ova privredna djelatnost i koliko doprinosi razvoju domaće ekonomije kroz zapošljavanje, ali i izvoz čime direktno promovišu i Crnu Goru.

– Naša želja je da domaća piva, kao što su vina, postanu prepoznata širom Crne Gore kako bi na taj način pospješili ponudu države – poručili su iz Udruženja kraft pivara Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije