Connect with us

Ekonomija

VLADA: Od Kineza nisu tražili pomjeranje roka otplate

Published

on

Ministarstvo finansija je posljednjim dopisom, od 9. aprila, tražilo od kineske Exim banke produžetak roka raspoloživosti kreditnih sredstava, a ne grejs period, niti pomjeranje roka otplate za tri godine, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Oni su naveli da je Ministarstvo finansija u prethodnom periodu u više navrata razgovaralo sa predstavnicima Exim banke o produženju roka raspoloživosti sredstava, kao i o mogućnostima redefinisanja uslova kredita, koji se odnose na grejs period i rok otplate, piše Pobjeda.

U Ministarstvu tvrde da to nije bio konačni prijedlog, već se odnosio samo na raspoloživost kreditnih sredstava.

“Exsim banka je, dopisom Ministarstvu finansija od 14. aprila, potvrdila da je saglasna da se produži rok raspoloživosti kreditnih sredstava, odnosno prolongira sa 14. aprila ove godine na 31. decembar naredne, ukazujući da je uslov za prihvatanje zahtjeva bio prethodno ugovoreni novi rok za izgradnju prioritetne dionice auto-puta”, rekli su iz tog resora.

Oni su podsjetili da je dopis Ministarstva finansija upućen 9. aprila uslijedio nakon što je potpisan aneks 6, kojim je produžen rok realizacije radova na auto-putu do 30. novembra.

“Javnost je bila upoznata da se o tome pregovara, a o ishodu pregovora dva resora Vlade dostupno je saopštenje na sajtu Ministarstva kapitalnih investicija od 26. aprila”, navodi se u dopisu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije