Connect with us

Ekonomija

VUKOVIĆ: Glavni grad će podržati poljoprivrednike sa dodatnih 100 hiljada eura

Published

on

Glavni grad će podržati poljoprivredne proizvođače sa teritorije Podgorice sa dodatnih 100 hiljada eura, najavio je njen gradonačelnik Ivan Vuković.

“Gradska uprava se trudi da u ovom teškom vremenu podstakne poljoprivredne proizvođače i na različite načine pokuša da sačuva taj potencijal, kao i da stvori pretpostavke za njegovu veću valorizaciju u narednom periodu”, rekao je Vuković na sastanku sa predstavnicima mljekara sa teritorije Podgorice.

On je dodao da je jedan od zahtjeva proizvođača, kojem resorno ministarstvo nije izašlo u susret, bilo povećanje premija u mljekarstvu.

“S obzirom na to da jedan značajan broj naših sugrađana obavlja tu djelatnost, odlučili smo da djelujemo interventno i da do kraja godine podržimo stočare sa teritorije Podgorice, tako što ćemo iznos premija po litru mlijeka povećati sa tri centa na 13 centi”, kazao je Vuković.

On je naveo da će Glavni grad za tu namjenu izdvojiti 100 hiljada EUR, te da će se time sačuvati stočni fond kojim gazduje preko 80 poljoprivrednih proizvođača.

Iz PG Biroa su podsjetili da je Glavni grad u ovoj godini izdvojio 145 hiljada EUR za podsticaj poljoprivrede.

Predstavnik poljoprivrednika Budimir Mugoša kazao je da je ta dodatna subvencija spas za crnogorsko stočarstvo, prije svega u Podgorici.

“Najavljena mjera nam daje daha da preživimo i da ostanemo u poslu”, rekao je Budimir Mugoša.

Predstavnik poljoprivrednika Goran Mugoša saopštio je da je ta podrška mnogo bitna za sve.

“Razmišljali smo da kompletnu farmu zatvorimo, jer je postalo neisplativo, ali zahvaljujući ovoj podršci nastavićemo sa radom”, kazao je Goran Mugoša.

Vuković je pozvao sve poljoprivrednike da uzmu učešće u planiranju agrobudžeta za narednu godinu i dodao da će on sigurno biti veći od onoga koji je planiran za ovu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije