Povežite se sa nama

KOLUMNE

PROFESIONALAC: Vukšić pokušava da isprovocira bivše rukovodioce da iz revolta ugroze interese partnera!?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Patriota koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima, crnogorskoj javnosti poznat pod pseudonimom Profesionalac, u dvadesetčetvrtom pismu koje je poslao na adresu portala Aktuelno nastavlja da iznosi detalje o malverzacijama v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića.

Dvadesetčetvrto otvoreno pismo ”Profesionalca” prenosimo u cjelosti:

Nakon pisanja Profesionalca, međunarodni partneri su brzo shvatili da aktivnosti koje u Agenciji za nacionalnu bezbjednost preduzima novi direktor Dejan Vukšić mogu skupo da ih koštaju. Ipak, nijesu uspjeli da spriječe štetu koja je u međuvremenu nastala jer nijesu dobro procijenili njegov profil i pretpostavili razmjere njegove bahatosti i arogancije, već su vjerovali da će on uvažiti njihove sugestije.

Prvi potez NATO-a bio je kontrola NOS-a koja je je nedavno boravila u Podgorici, nakon čega su pozvali Vukšića da hitno posjeti Brisel. Tom prilikom mu je jasno saopšteno da mora prekinuti sa ponašanjem koje može da ugrozi bezbjednost NATO tajnih podataka i samu Alijansu, ali i promijeniti odnos prema bivšem menadžmentu Agencije koji je bio nemilosrdan. Pravilno su partneri procijenili da postupci koje je Vukšić pokrenuo – masovno skidanje oznake tajnosti sa tajnih podataka, svjedočenja velikog broja službenika pred Policijom, različitim tužilaštvima i sudovima, ali i revolt koji kod pojedinih ugroženih službenika prijeti da nadjača njihov profesionalizam i pređe u osvetu, mogu ugroziti interese Agencije, ali itekako i šire zajednice.

Međutim, nadobudni Vukšić, koji inače misli da je najljepši i najpametniji na svijetu, je pokušao da obmane NATO tako što će fingirati aktivnosti koje oni od njega traže, ubijeđen da će uspjeti da zvaničnicima Alijanse proda bijele za crne bubrege. Naravno da je Vukšić precijenio sam sebe, zbog čega je u Brisel hitno pozvan njegov šef, Pendrek efendija Abazović od kojeg je zahtijevano, ovog puta mnogo direktnije, da se „isprave neke sitne greške u sistemu bezbjednosti“.

Tako je Vukšić počeo da glumi da je obustavio rovarenje po Agenciji i pecanje materijalno ugroženih ili nestabilnih portira i vozača koje će iskoristiti kao svjedoke najvećih mogućih zlodjela koja su tu navodno činjena, a zauzvrat ih promovisati u svoje prve saradnike. Međutim, u stvarnosti on još uvijek ne mijenja svoj prvi prioritet – osvetititi se nekadašnjem rukovodstvu i njihovim najbližim saradnicima na bilo koji način, o čemu javno govori na sastancima koje drži sa službenicima pojedinih organizaconih jedinica na čije je čelo postavio svoje „zviždače“ .

Da bi ove aktivnosti sakrio od međunarodnih partnera, koji ih naravno ne podržavaju iz razloga korektnosti, kao i onih bezbjednosne prirode jer su svjesni da revolt bivših može mnoge skupo da košta, Vukšić je naumio da odglumi povratak nekolicine rukovodilaca koje je prvog dana po dolasku na funkciju poslao na odmor, kao i da navodno prekine dalje istrage. Namjera mu je bila da to predstavi strancima kao da je poslušao njihov zahtjev i vratio profesionalce u Službu. Pri tome, naravno da te ljude, uprkos njihovim nespornim kvalitetima, ne planira da vrati na funkcije sa kojih ih je smijenio, čak ni na bilo koja mjesta na kojima bi iskoristili svoje kapacitete, već na margine Agencije.

Iza toga, perfidni Vukšić je nekolicini bivših rukovodilaca raskinuo radni odnos kroz montirane disciplinske postupke koji se vode na način koji nije poznat savremenom društvu, pa ni onom kojem očigledno teži Vukšić, bar od smjene njegovog idola, Aleksandra Leke Rankovića. Tako je Leka Vukšić preuzeo ulogu Disciplinske komisije i ne osvrće se na njihove odluke, koje su uvijek blaže, već u svim slučajevima samostalno donosi najteže presude – raskid radnog odnosa. Da jedno čuveno ostrvo nije pripalo susjednoj državi, sasvim sigurno da bi Leka Vukšić dobro uposlio njegove kapacitete koje je svojevremeno stvorio Leka Ranković.

Razmjere njegovih aktivnosti prelaze nivo normalnog ponašanja, čak i za nekog izopačenih osobina poput Dejana Vukšića. Tako se opravdano postavlja pitanje da li možda Vukšić na ovaj način namjerno pokušava da isprovocira nekog od bivših rukovodilaca da iz revolta ugrozi interese partnera. Ovo naročito ako se uzme u obzir najnoviji događaj u Odboru za bezbjednost, koji upućuje da je Vukšiću namjera da ugrozi interese NATO-a jer se oglušio na upozorenje da ne smije da objavljuje međunarodne tajne podatke. Tome ide u prilog i činjenica da Vukšić preko svojih odanih sluga unutar Agencije plasira podatak da ima punu podršku međunarodnih partnera za sve aktivnosti, a posebno za odmazdu prema bivšem menadžmentu, što govori da pokušava da izazove njihov revolt prema partnerima sa kojima su godinama uspješno sarađivali bez ijednog incidenta i odliva i najsitnijeg podatka, a koji je Vukšić napravio za svega par mjeseci rada u Agenciji.

PROFESIONALAC

S obzirom da je za sjutra zakazano kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i v.d. direktora ANB-a Vukšića, portal Aktuelno najvlajuje da će u sjutrašnjem tekstu čitaoci imati priliku da pročitaju ekskluzivna pitanja koje je Profesionalac pripremio za dvojicu državnih funkcionera. Takođe će biti riječi o tome kako je Vukšić vršio malverzacije da bi mogao da naredi mjere tajnog nadzora prema novinaru koji ugrožava njega lično i političku grupaciju kojoj pripada.

Na linkovima u nastavku možete pročitati tekstove Profesionalca koje smo do sad objavili:

PROFESIONALAC: Očajnički pokušaj kotorskog udbaša da izbjegne odgovornost za stravično djelo koje je počinio

PROFESIONALAC: Krivokapića nije briga za odavanje podataka, prioritet mu je da Vukšić ostane direktor ANB-a

PROFESIONALAC: Da li je Krivokapić naumio da odgovornost svali na nekog od službenika ANB-a i poslanike?

PROFESIONALAC: Vukšić i pored upozorenja insistirao da se tajni podaci dostave Odboru!

EKSKLUZIVNO Profesionalac od sjutra ponovo na portalu Aktuelno!

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
6 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Berija
Berija
30.03.2021. 08:21

Jedina “promjedba” Profesionalcu što Vukšića uporeddi sa Lekom Rankovićem. Nije Leka, no slika i prilika Berije. Đoko Orlandić PS Sreća da ovo nije ‘48 no XXI vijek, jer bi pola CG već bilo po apsanama, Naime, ko bi imao sreću da ne ide pred steljački vod.

Nako tamo
Nako tamo
30.03.2021. 08:41

Ocigledno je da Apostolima ide sve naopako pa ih jedino izvlaci okriviti drugog
Vuksic i to sto je uradio sada se apostoli izvlace na bivseg direktora ANBa

Inace apostolima sve niz brdo pa ih revansizam i hapsenja zele time da skupe poene

Pantelija
Pantelija
30.03.2021. 09:47

Kakve gluposti od pisanije….

Ha20
Ha20
01.04.2021. 12:29
Repliciraj  Pantelija

Sudeci po minusima koje si dobio na komentaru se ocigledno vidi ko ovde pise gluposti. Zelim ti brz oporavak.

Terra nova
Terra nova
30.03.2021. 15:33

Ne bih se složio sa tobom da im ne ide dobro. Savršeno dobro rade na razgradnji Crne Gore, i sve što su uradili do sad na tom planu ( tudjem ), prošlo im je glatko i bez većeg otpora. Ova vlada je predhodnica onima koji tek treba da dodju i zakopaju Crnu Goru, naravno svi znamo o kome se radi DF.

trackback

[…] PROFESIONALAC: Vukšić pokušava da isprovocira bivše rukovodioce da iz revolta ugroze interese pa… […]

Sponzor

Najčitanije