Connect with us

Kultura

21. MAJ: Diskriminatorska odluka Ministarstva kulture usmjerena protiv crnogorskog identiteta

Published

on

“Višemjesečnim obustavljanjem tekućeg finansiranja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i obustavom isplate naknada istaknutim kulturnim stvaraocima Vlada je otvoreno promovisala politički revanšizam i istovremeno prekršila Zakon o budžetu i fiskalnoj odgovornosti”, kaže se u oreagovanju Građanske inicijative 21. maj dostavljenom Portalu Luča.

Oni smatraju da je na ovaj način Vlada  izazvala opravdani gnijev nastavnog osoblja i studenata FCJK, kao i razumljivi revolt korisnika zakonito stečenih naknada.

“Ovim su Vlada kao i resorna ministarka, koja je očigledno osvetnički raspoložena, poslali diskriminatorsku i politički neprihvatljivu poruku usmjerenu protiv slobode mišljenja i crnogorskog kulturnog identiteta.

Zato želimo da podsjetimo novu vlast, koja se sve više otuđuje od Crne Gore, da je FCJK dao presudan doprinos međunarodnoj afirmaciji i standardizaciji crnogorskog jezika. Kao i da istaknemo da mrziteljska politika vlasti, koja je duboko uronjena u anticrnogorsku političku i duhovnu praksu, direktno vodi u sukobe i netrpeljivosti.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije