Connect with us

Kultura

KIC BUDO TOMOVIĆ: Pripremljeno 20 raznovrsnih programa za mart

Published

on

KIC Budo Tomović

Kulturno informativni centar „Budo Tomović” i tokom marta će organizovati oko dvadesetak najrazličitijih programa. Planirano je šest koncerata, tri filmske projekcije, šest književnih večeri, dvije izložbe..

Iz KIC-a su obavijestili da će muzički program početi 1. marta, i to sa koncertom violiniste Milutina Radulovića. Nastup će biti organizovan u okviru ciklusa „Mladi talenti” čiji cilj je promocija mladih muzičara iz Podgorice i drugih crnogorskih gradova.

Ciklus „Kompozitorke iz sjenke” ove godine predstaviće djela Dore Pejačević, Lili Bulanže i Sofije Gubajduline. Program koncerta koji će biti održan 9. marta izvešće pijanistkinja Vladana Perović, duo Vujadin Krivokapić, violina i Bojan Martinović, klavir i gitarista Radoš Malidžan.

Kraj mjeseca obilježiće onlajn koncerti kamerne muzike Virtual Worldwide Play-In koji će izvesti Milena Nikočević, klavir, Milena Mitrić, violina, Eleonora Vojinović, violina, Ana Zakrajšek, violončelo, Petar Obradović, viola, i dr.

„Nevladina organizacija ‘STIVI MUSIC’ uz podršku KIC-a 12. marta prirediće ‘jam session STIVI Open Mic’, koji će omogućiti svim zainteresovanim neafirmisanim muzičarima, a i amaterima da izvedu svoje autorske kompozicije. Program će se odvijati bez prisustva publike, a moći će da se prati uživo putem internet platformi NVO STIVI. U okviru koncerta koji je planiran za 30. mart nastupiće mladi međunarodni talenti. Podsjetimo da zbog važećih mjera popularni podgorički KIC pop hor neće koncertom obilježiti 1. mart svoj četvrti rođendan. Ipak, najavljuju nova druženja čim mjere popuste i počnu sa probama”, istaknuto je u saopštenju KIC-a.

Filmski program sa revijom “Filmski žanrovi – triler” započeće realizaciju glavnog projekta ovogodišnjeg filmskog programa KIC-a – predstavljanje filmskih žanrova. Revija započinje sa trilerima, koji zavisno od scenarija u sebi objedinjavaju praktično od svih žanrova po malo, pa će od 15. do 17. marta na repertoaru biti: “Pozovi M zbog ubistva” (1954), “Povjerljivo iz L.A.” (1997) i “Odbjegli porotnik” (2003).

Koprodukcijsku predstavu KIC-a i JU Zahumlja, „Kontrarevolucija”, u režiji Obrada Nenezića, možete pogledati u petak 26. marta u DODEST sali, a cijena ulaznice biće pet eura.

Informativno – edukativni program KIC-a organizuje gostovanje prevodioca Živka Vlahovića 2. marta, a povod je Sajam slavistike u oktobru ove godine na pariškom univerzitetu Sorbona i predstavljanje zbornika „Nova BHCS poezija” na francuskom jeziku.

Završen je i konkurs za deseto jubilarno izdanje Škole retorike KIC-a koje će kao i svih prethodnih puta omogućiti svima koji žele da kroz interaktivna predavanja unaprijede tehnike javnog nastupa. Škola će početi 4. marta, a vodiće je prof. dr Radovan Radonjić.

U KIC-u će Udruženje za razvoj pozorišta za djecu i mlade (ASSITEJ Montenegro) organizovati 19. marta radionicu povodom petog konkursa za dramski tekst za djecu i mlade.

Aktuelna književna izdanja biće promovisana i tokom marta u KIC-u, pa će 5. marta biti predstavljena knjiga „Njegoš naš nasušni” dr Gorana Sekulovića, 10. marta „Bumerang valova” Borisa Jovanovića Kastela, 18. marta „Kastigulja” Jasenke Lalović, 19. marta „Ivo Vizin – kapetan od snova” Jelene Lele Milošević, a 29. marta „Dodiri” Savke Gudović Parađine.

Dokumentarna izložba fotografija „Moj grad u doba Korone” fotografa iz Tivta Dalibora Ševaljevića koja je zbog uvođenja novih mjera odložena biće otvorena 5. marta, a KIC će biti domaćin 26. marta i izložbe radova „Bajkoliki život/Lupus in fabula” Jelene Mašnić.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50, DODEST sala do 30, izložbeni hol do 20 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije