Connect with us

Kultura

NA CETINJU: IV Međunarodni filmski festival Forteca počinje danas

Published

on

Foto: FDU

IV Međunarodni filmski festival Forteca, koji je posebno fokusiran na kinematografije nordijskih zemalja, biće otvoren danas na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, na Cetinju u 19 sati i 30 minuta.

Tom prilikom, kako navode iz FDU-a, biće prikazan film “Bazen” (Pool, 2020), švedskog autora Andersa Lenberga.

Oni dodaju da će publika imati priliku da razgovara sa rediteljem, putem video poziva.

“Ovogodišnji Festival će trajati do 8. juna, u hibridnom formatu, na Cetinju, a na zajedničko zadovoljstvo, predstavlja početak buduće saradnje između festivala Forteca, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Lipske pećine”, navodi se u saopštenju.

U petak, 28. maja i subotu, 29. maja, na platou ispred Lipske pećine, od 19 sati i 30 minuta, po prvi put će se na Cetinju prikazati filmovi u formatu drive-in bisokopa.

Poštujući aktuelne mjere u cilju suzbijanja pandemije COVID-19, broj mjesta je ograničen, stoga je rezervacija neophodna. Obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje maski i održavanje distance.

Rezervacije na broj telefona: +382 (0) 67 00 30 40

Za one koji ne mogu biti na Festivalu organizovaće se i online projekcije. Zainteresovani se mogu prijaviti na mail [email protected] radi unosa podataka za otvaranje digitalne platforme (označite mail sa: ONLINE SCREENING i Vaše ime).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije