Connect with us

Kultura

OD SJUTRA FELJTON PORTALA LUČA: Zoran Ilinčić – “Atlantida još postoji”

Published

on

Korica knjige "Atlantida još postoji" Zorana Ilinčića

Ovih dana je ugledala svijetlo dana još jedna knjiga inspirisana legendom o Atlantidi.

Poznati crnogorski pronalazač i naučnik Zoran Ilinčić je prezentirao prerađenu i dopunjenu verziju svoje knjige “Atlantida još postoji”, čije prvo izdanje je štampano 2014. godine.

Atlantida je bila mitska civilizacija o kojoj je u svojim „Dijalozima“, još prije više od dvije hiljade godina, pisao Platon.

Poslije Platona, o Atlantidi je do sada napisano više od 30.000 knjiga, prevednih na gotovo sve književne jezike svijeta. U tim knjigama su brojni pisci i istraživači, nadahnuti legendama o Atlantidi, pokušali da utvrde da li je ta priča tačna i gdje se fizički na Zemlji nalazio položaj tog “rajskog ostrva”.

Ilinčić je u stilu i maniru modernog filozofa, zahvaljujući briljantnoj logici i nesvakidašnjem vrhunskom multidiciplinarnom znanju iz prirodnih nauka, napisao knjigu koja u mnogo čemu prevazilazi sve do sada pisano o Atlantidi, po mnogima, najvećoj zagonetki iz prošlosti ljudske civilizacije.

U knjizi je napravljena sjajna i potpuna analiza Platonovog teksta i objašnjeni mnogi do sada nerazjašnjeni pojmovi iz geofizike i astrofizike.

Dato je niz novih teorija i hipoteza o problemima koji dugo golicaju maštu ljudi, kao na primjer:

– Prelazak Jevreja preko Crvenog mora,
– Propast Sodome i Gomore,
– Biblijski potop,
– Cunami,
– Lokacija Atlantide i dr.

U narednim danima, naš Portal će svojim čitaocima u nastavcima  prezentirati kompletnu knjigu. Feljton počinjemo sjutra u 12 sati, a sve naredne nastavke očekujte takođe u podne, svakoga dana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije