Povežite se sa nama

Kultura

OD SJUTRA FELJTON PORTALA LUČA: Zoran Ilinčić – “Atlantida još postoji”

Objavljeno

-

Korica knjige "Atlantida još postoji" Zorana Ilinčića
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ovih dana je ugledala svijetlo dana još jedna knjiga inspirisana legendom o Atlantidi.

Poznati crnogorski pronalazač i naučnik Zoran Ilinčić je prezentirao prerađenu i dopunjenu verziju svoje knjige “Atlantida još postoji”, čije prvo izdanje je štampano 2014. godine.

Atlantida je bila mitska civilizacija o kojoj je u svojim „Dijalozima“, još prije više od dvije hiljade godina, pisao Platon.

Poslije Platona, o Atlantidi je do sada napisano više od 30.000 knjiga, prevednih na gotovo sve književne jezike svijeta. U tim knjigama su brojni pisci i istraživači, nadahnuti legendama o Atlantidi, pokušali da utvrde da li je ta priča tačna i gdje se fizički na Zemlji nalazio položaj tog “rajskog ostrva”.

Ilinčić je u stilu i maniru modernog filozofa, zahvaljujući briljantnoj logici i nesvakidašnjem vrhunskom multidiciplinarnom znanju iz prirodnih nauka, napisao knjigu koja u mnogo čemu prevazilazi sve do sada pisano o Atlantidi, po mnogima, najvećoj zagonetki iz prošlosti ljudske civilizacije.

U knjizi je napravljena sjajna i potpuna analiza Platonovog teksta i objašnjeni mnogi do sada nerazjašnjeni pojmovi iz geofizike i astrofizike.

Dato je niz novih teorija i hipoteza o problemima koji dugo golicaju maštu ljudi, kao na primjer:

– Prelazak Jevreja preko Crvenog mora,
– Propast Sodome i Gomore,
– Biblijski potop,
– Cunami,
– Lokacija Atlantide i dr.

U narednim danima, naš Portal će svojim čitaocima u nastavcima  prezentirati kompletnu knjigu. Feljton počinjemo sjutra u 12 sati, a sve naredne nastavke očekujte takođe u podne, svakoga dana.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije