Povežite se sa nama

Magazin

IMA 21 GODINU: Džasmin je preveslala okean!

Objavljeno

-

Džasmin Harison
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dvadesetjednogodišnja nastavnica iz Velike Britanije Džasmin Harison (Jasmine Harrison) postala je najmlađa žena koja je preveslala Atlantski okean – za 70 dana, tri sata i 48 minuta.

Njen dolazak na Karibe dočekan je fanfarama, dok je prilazila cilju, Džasmin Harison, uspravila se u svom čamcu na vesla i zapalila baklje dok je ulazila u zaliv.

– Iskustvo je sve što sam željela, a tokom puta najviše mi je nedostajala hrana – naglasila je Džasmin, odgovarajući na pitanja.

Istakla je da je putovanje od 3.000 milja (4.828 kilometara) sačinjeno od „dobrih i loših uspomena” i da je cijenila mogućnost bjekstva iz normalnog života.

– Ne postoji ništa slično, kada se bježi od svega – društvenih medija, loših vijesti, bukvalno od svega – rekla je Džasmin Harison.

Tokom puta preko Atlantika, njen čamac se prevrnuo dva puta, a povrijedila je i lakat.

Njen rekordni podvig prikupio je više od 10.000 funti u dobrotvorne svrhe, a novac je otišao Fondaciji „Blue Marine”, koja se bori protiv prekomijernog ribolova i organizaciji „Shelter Box”, koja pruža pomoć ljudima koji su pogođeni prirodnim katastrofama.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije