Connect with us

Magazin

IMA 21 GODINU: Džasmin je preveslala okean!

Published

on

Džasmin Harison

Dvadesetjednogodišnja nastavnica iz Velike Britanije Džasmin Harison (Jasmine Harrison) postala je najmlađa žena koja je preveslala Atlantski okean – za 70 dana, tri sata i 48 minuta.

Njen dolazak na Karibe dočekan je fanfarama, dok je prilazila cilju, Džasmin Harison, uspravila se u svom čamcu na vesla i zapalila baklje dok je ulazila u zaliv.

– Iskustvo je sve što sam željela, a tokom puta najviše mi je nedostajala hrana – naglasila je Džasmin, odgovarajući na pitanja.

Istakla je da je putovanje od 3.000 milja (4.828 kilometara) sačinjeno od „dobrih i loših uspomena” i da je cijenila mogućnost bjekstva iz normalnog života.

– Ne postoji ništa slično, kada se bježi od svega – društvenih medija, loših vijesti, bukvalno od svega – rekla je Džasmin Harison.

Tokom puta preko Atlantika, njen čamac se prevrnuo dva puta, a povrijedila je i lakat.

Njen rekordni podvig prikupio je više od 10.000 funti u dobrotvorne svrhe, a novac je otišao Fondaciji „Blue Marine”, koja se bori protiv prekomijernog ribolova i organizaciji „Shelter Box”, koja pruža pomoć ljudima koji su pogođeni prirodnim katastrofama.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije