Povežite se sa nama

Magazin

POGLED IZ SVEMIRA NA SUECKI KANAL: Ruski astronaut pokazao kako izgleda zaglavljeni brod

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ruski astronaut Sergey Kud-Sverchkov objavio je fotografije na kojima se vidi kako divovski brod “Ever Given” koji je blokirao Sueski kanal izgleda iz Međunarodne svemirske stanice (ISS).

Otkako se brod zaglavio u Sueskom kanalu, već pet dana vodeni saobraćaj na tom području je obustavljen.

“Sada te prizore možete vidjeti iz Međunarodne svemirske stanice”, napisao je astronaut ispod objave na Instagramu dodajući kako su mali tegljači pokušavali pomaći divovski brod.

Ove fotografije najbolje daju uvid u to kako brod dužine 400 metara u potpunosti blokira promet na jednoj od svjetski najvažnijih pomorskih trgovačkih ruta koja povezuje Sredozemno sa Crvenim morem.

Brod “Ever Given” kompanije Evergreen, nasukao se u utorak prisiljavajući tako više od 320 brodova da čekaju na svoj red za plovidbu kanalom.

Kopači su angažovani da iskopaju pijesak i blato oko luke gdje se nalazi brod, ali za sada nisu uspjeli odblokirati taj dio.

Iako su jutros tegljači uspjeli malo pomaći brod uz velike napore nakon čega je voda ispod njega počela teći, još se ne zna zapravo kada će blokada prestati i kada će on ponovo ploviti, piše Russia Today.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije