Connect with us

Politika

21. MAJ: Ministri čestitali Dan nezavisnosti

Published

on

Čestitke povodom 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore Uputili su ministri u Vladi Crne Gore.

Sekulović: 21. maj prilika da se podsjetimo slavne istorije CG

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović čestitao je građankama i građanima Crne Gore 21. maj, Dan nezavisnosti. Sekulović je poručio da je taj dan prilika da se podsjetimo slavne crnogorske istorije, tradicije i običaja, ali i da nas oni obavezuju da svakoga dana, svi zajedno gradimo društvo i državu koji će nam služiti na ponos.

Foto: Vlada Crne Gore

“Crna Gora jeste i biće država svih njenih građana, i svi tako i treba da je doživljavaju. Naša je obaveza da podjele, koliko god one bile duboke, prevazilazimo, jer one samo usporavaju razvoj i napredak naše države”, poručio je ministar Sekulović. On je naglasio da je zadatak svih, a posebno mladih, da vjeruju i rade na dostizanju uređene i pravične države, u kojoj će zakoni važiti jednako za sve, bez selektivnosti po bilo kom osnovu. “Moderna, evropska, multikonfesionalna Crna Gora, u kojoj se građani međusobno poštuju, i teže sveukupnom boljem životu svih nas, u zemlji čijoj se ljepoti dive i cijene svi, naš je imperativ. Pokazali smo da zajedno, uz propisane mjere i disciplinu, možemo obuzdati upornog i opasnog neprijatelja – COVID 19 pandemiju, zato vjerujem da su svi drugi izazovi pred nama lakše dostižni”, istakao je Sekulović.

Ministar je naglasio da ekonomski i demokratski razvoj Crne Gore ostaju pravac kojim se mora ići.

“Imajući u vidu resor na čijem sam čelu, moj tim i ja lično, zalagaćemo se da država Crna Gora bude sigurno mjesto za život svih njenih građana. Još jednom, uz želje da ovaj značajan državni praznik provedete u zdravlju i radosti, srećan Dan nezavisnosti”, zaključio je Sekulović.

Injac: Dostignuti značajni rezultati na planu odbrane

U proteklih 15 godina Crna Gora je dostigla značajne rezultate na planu razvoja sistema odbrane i unapređenja kapaciteta Vojske Crne Gore.

Kao kredibilan saveznik i partner Vojska Crne Gore kontinuirano unapređuje ciljeve sposobnosti i doprinosi globalnom miru i stabilnosti.

Jedno od najvažnijih dostignuća od obnove nezavisnosti 2006. godine je članstvo Crne Gore u NATO savezu, kojim se, kroz učešće u kolektivnom sistemu bezbjednosti i odbrane, aktivno doprinosi stabilnoj nacionalnoj i međunarodnoj bezbjednosti.

Spajić: Da nam bude upošljenija

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić čestitke je uputio uz želju da vrijednosti mira, demokratije, poštovanja i tolerancije budu stub crnogorskog društva i države.

“Srećna nam svima slobodna Crna Gora! Da nam bude inkluzivnija, bolje edukovana, fokusirana na uspjeh i što je možda i najbitnije – bolje upošljena!”, napisao je Spajić na Tviteru.

Milatović: Jednake šanse za sve

I ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović čestitao je Dan nezavisnosti.

“Da zajedno stvaramo ekonomski razvijenu i evropsku Crnu Goru, baziranu na znanju i jednakim šansama za sve”, napisao je Milatović na Tviteru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije