Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: Crna Gora ima ambiciju da se više ne prepoznaje po švercu cigareta

Published

on

Crna Gora ima ambiciju da se više ne prepoznaje po švercu cigareta i narkotika i u tom smislu je veoma značajno produbljivanje saradnje sa italijanskim bezbjednosnim strukturama, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović

Kako je saopšteno iz Vlade, on je nakon sastanka sa ministarkom unutrašnjih poslova Italije, Lućanom Lamorđeze, kazao da su odnosi Crne Gore i Italije višestruko intenzivni, naročito u oblasti bezjednosti.

Abazović je ocijenio da je Vlada demonstrirala odlučnost u borbi protiv protiv kriminala i korupcije.

“Ekspertiza italijanskih kolega biće od velike važnosti da završimo posao koji se tiče poglavlja 23 i 24, kao ključnog izazova u pregovaračkom procesu“, rekao je Abazović.

Lamorđeze je kazala da Italija snažno podržava reformski put koji će Crnoj Gori otvoriti vrata Evropske unije (EU), podstičući operativnu podršku u evropskim projektima borbe protiv organizovanog kriminala i vladavine prava.

Ona je kazala da su u kontekstu perspektive jačanja intezivne policijske saradnje između Italije i Crne Gore, među prioritetima zajedničke istražne aktivnosti, za traganje za i hapšenje bjegunaca osuđenih od italijanskih pravosudnih organa.

Ona je navela da se to odnosi i na borbu protiv transnacionalnih kriminalnih organizacija, u nadi da se brzo može finalizovati Tehnički sporazum između dvije zemlje za borbu protiv šverca narkotika.

“Potpredsjednik Abazović prihvatio je inicijativu ministarke Lamorđeze o potpisivanju Tehničkog sporazuma i pozvao je da posjeti Crnu Goru, iskazavši zahvalnost zbog ponuđene ekspertize u dijelu reorganizacije Ministarstva unutrašnjih poslova”, navodi se u saopštenju Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije