Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: Leposavić nije negirao genocid, rekao sam mu da pita DPS šta se tamo dogodilo, jer su oni bili povezani sa tim

Published

on

Potpredsjednik Vlade je saopštio da ministar pravde Vladimir Leposavić nije negirao genocid u Srebrenici i dodao da se ta tema zloupotrebljava već duže, posebno u toku izbora.

On je dodao da je Leposaviću rekao da je, u Skupštini, trebalo da pita poslanike DPS-a da mu oni objasne šta se dogodilo u Srebrenici jer su, kako je ocijenio, čelnici te partije bili povezani sa tim dešavanjima.

“U Crnoj Gori i na Balkanu se politički trguje žrtvama genocida u Srebrenici. Ja u tome ne želim da učestvujem”, ocijenio je Dritan Abazović.

Abazović očekuje da predlog budžeta bude usvojen u Skupštini, jer se bez budžeta teže odvijaju sve aktivnosti.

“Tako da svi oni koji odgovorno gledaju na državni posao treba da budu svjesni da je budžet velika ulaznica za ono što će se raditi u narednom periodu”, saopštio je Abazović gostujući u emisiji “Fokus” RTCG.

Podsjetio da će, ukoliko se budžet ipak ne usvoji, uslijediti privremeno finansiranje.

Abazović tvrdi da je budžet koji je predložila aktuelna Vlada razvojni, za razliku od prethodnih.

“Mi moramo fokus od naših svađalačkih tema da okrenemo na ekonomiju i razvoj. Ovo je zemlja velikih šansi, ali će ih sve propustiti ako naš fokus trajno bude na svađi i prepiranjima oko nekih istorijskih dešavanja”, ocijenio je Abazović i dodaje kako budžet treba da bude glavna tema.

Abazović je poručio da Crna Gora, osim Turske, ima najduži pregovarački proces sa EU za što je, kako tvrdi, prethodna vlast bila u sprezi sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

Bez dubinskih promjena u strukturama koje se bavi organizovanim kriminalom i korupcijom, navodi potpredsjednik Vlade, nema rezultata u toj oblasti. Crnoj Gori su potrebne promjene u Tužilaštvu, ocijenio je Abazović.

Tvrdi i da kredibilitet Crne Gore kod NATO partnera pokušava u ovom trenutku da naruši opozicija.

“Nijesam na čelu sektora bezbjednosti jer to volim, već zato što želim da budem na braniku nacionalnih interesa Crne Gore. Ne prihvatam da neko zbog sticaja jeftinih političkih poena baca sjenku na ugled nacionalne službe”, poručio je Abazović.

Abazović je rekao kako ne očekuje nove parlamentarne izbore.

“Ljudima je izbora preko glave i ova zemlja mora prvo da promijeni zakone i uvede mjeru generalnih izbora”, saopštio je Abazović.

Građane je pozvao da se vakcinišu protiv korona virusa, kako bi Crna Gora bila bezbjedna turistička destinacija.

On je ocijenio da je Crna Gora, poslije Srbije, u najboljoj situaciji sa vakcinama u regionu.

 

 

 

3 Comments

3 Komentara

  1. mira

    01.04.2021. at 19:58

    Lupeta po običaju. Ništa novo.

  2. Milan

    01.04.2021. at 22:11

    Bilo bi ljepse da cutis, posto tvoji izbacaji nijesu ni za srednjoskolca. Uporan si sa sramotnom predstavm o Srebrenici i to se vec zove bezobrazluk. Ti si opstruirao da se donese onaj dokumenat, da bi pajtashe naciste spasio od razotkrivanja. Stidi se! 8372 zrtve!

  3. miraš

    02.04.2021. at 14:56

    Ako treba pitati nekog, to je SNP. Ko je pomagao Luki Kardžiću da vozi naftu za Bosnu, šta je tamo radio Daka? Neki od pomagača ovima nijesu više živi. Oni koji su preostali su u SNP ili je dio otuda prešao u Demokrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije