Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: Potrebno veće učešće manjinskih naroda u javnoj upravi

Published

on

Abazović sa Camajem i Hasanđekajem

Želimo snažniju saradnju Vlade Crne Gore sa manjinama i potrebno je veće učešće manjinskih naroda u javnoj upravi, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović tokom današnjeg sastanka sa predsjednikom Demokratskog saveza Albanaca Nikolom Camajem i predsjednikom Skupštine opštine Gusinje Bujarom Hasanđekajem.

Kako je saopšteno iz kabineta vicepremijera, Abazović je sa sagovornicima razgovarao o stanju u opštinama Tuzi i Gusinje i mogućnostima njihovog daljeg razvoja.

“Sagovornici su se saglasili da će završetak rekonstrukcije puta Dinoša-Zatrijebač i otvaranje novog graničnog prelaza sa Albanijom umnogome poboljšati povezanost Podgorice, Tuzi i Gusinja, kao i smanjiti udaljenost između ovih opština na svega 70 kilometara”, navode u Abazovićevom kabinetu.

Abazović, Camaj i Hasanđekaj su ocijenili da će završetak te dionice puta donijeti mnogo bolju povezanost Glavnog grada i plavsko-gusinjskog kraja, kao i značajne mogućnosti za razvoj turizma u tim opštinama na sjeveru Crne Gore.

“Sagovornici su se saglasili da svi javni djelatnici u ovom trenutku treba da daju maksimalan doprinos kako bi se umanjile tenzije u društvu i promovisala multietnička, multikonfesionalna i građanska država, koja treba da bude garant mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, poručuju iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije