Connect with us

Politika

BACKOVIĆ: Crna Gora je vječna jer su je stvorili Srbi

Published

on

Backović

Paroh  Mijajlo Backović sinoć u Tivtu poručio je da 30. avgusta nismo izgubili, već smo svi dobili slobodu da budemo isti i jednaki da nema građana drugog reda. Istakao je da su Srbi stvarali Crnu Goru, te da oni nijesu sa Marsa pali, već da su rođeni ovdje i krv bi za nju dali ako treba.

“Dobili smo slobofu da  možemo da kažemo da smo Srbi pravoslavni, da volimo svoju Crnu Goru, da je Crna Gora naša da smo je mi stvorili. Naši su je preci stvarali, za sve one koji žive u njoj i treba da žive to su naša braća. Da se zna da mi nijesmo uvezeni i da nijesmo s Marsa pali, nego smo ovdje rođeni i za ovu zemlju krv bi dali i za nju ćemo, ako treba, opet krv da damo. Zato bi se složio sa njihovom krilaticom “Da je vječna Crna Gora”, jeste vječna zato što je pobijedila u Crnoj Gori vječnost”, kazao je Backović na humanitarnom koncertu koje je u Tivtu organizovalo bratstvo pravoslavne omladine.

On se prisjetio litija, pomenuo je i riječi oca Moma Krivokapića koji je rekao  da je u naše vrijeme isto reći Hristos voskrese i Ne damo svetinje, jer je to veličanstven pozdrav koji se desio u jednom trenutku istorije.

“Danas kad razmišljam o tome kako je došlo do litija i kako bi objasnio tu ljepotu koju smo svi osjetilii dodir anđela koji su nas držali za ruke u tim sveštenim divnim hodovima, samo bih mogao da objasnim riječima lovćenskog tajnovica _ od tvoga su hoda sveštenoga, bogohulni srušeni oltari. Mi pravoslavni Srbi vjerujemo u vaskrsenje i život vječni, naše opredjeljenje je carstvo nebesko. Oni koji su to opredjeljenje željeli da zabrane zakonom prevarili su se, a nisu oni krivi zato što nije imao ko da ih nauči. Pobili su u Drugom svjetskom ratu sve one koji su bili učeni i koji su mogli da ih to nauče u školama, A onda su nam dali učitelje bez boga da stvaraju generacije koji će nam donijeti onakvo bezakonje i htjeti da ugase Crkvu božiju”, kazao je on.

Backović je istakao da je sedamdeset pet godina prošlo i tek sad kad vidi okupljene ovdje u Tivtu osjeti da je Berlinski zid pao i da je napokon došla sloboda.

“Kao što rekoh vaskrsenjem smrt smo pobijedili a zemlja slavi svoga stvoritelja što reče lovćenski tajnovidac”, dodao je on.

Poručio je i da je sinoć opet  osjetio  litijsku energiju, te pozdravio prisutne.

3 Comments

3 Komentara

  1. RIR

    28.07.2021. at 17:48

    Kako Ne ; cijela evropa bila je srpska , “ cela evropa u V veku govorila je srpski”/dr Jovan Deretic/ Srbi stvorili Crnu Goru a kako joj ne dadoste ime Srpsko ;ni zastavu neuspješe da stvore no im je Turci poturise – bas čudno…LUPA pop Backovic da se dodvori njegovim -da ne dobije prekomandu …hahaaaaa

  2. Pero

    29.07.2021. at 07:49

    Dobro je što ste prenijeli ovaj militantni i veoma opasni govor, pun mržnje, podvala, neistina i podmetanja. Da se gospodin Backovic mogao ikada pitati Crne Gore nebi bili isto kao što se sad zalaže da nestane. Cak i prijeti prolivanjwm krvi radi odbranje ” njegove” Crne Gore i to su obeležja krivičnog djela, da ima Tužilaštva, nažalost.

  3. užas

    30.07.2021. at 00:32

    Na kojim je drogama ova individua? Ovo što priča ne samo da je LAŽ no BOLESNA LAŽ! Padobranac, probisvijet, fašisoidno nesređeno i nesrećno biće koje truje narod.
    Za ovakav “javni govor” i rad protiv Crne Gore, ja se nadam da će završiti đe i svi državni neprijatelji

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije