Connect with us

Politika

BEČIĆ: Kod Joanikija nijesam razgovarao o politici

Published

on

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Aleksa Bečić je kazao da je sinoć prisustvovao večeri kod novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na njegov poziv i da nije vodio bilo kakve političke razgovore.

On je, na konferenciji za novinare u Skupštini nakon sjednice Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, komentarišući sve češće izražavanje nezadovoljstva političkih partija parlamentarne većine radom Vlade, rekao da svako bira svoj politički put.

Bečić je kazao da je Demokratska Crna Gora partnerski nastrojena prema aktuelnoj Vladi i da ona ima njihovu punu podršku, ikao kao najjača partija parlamentarne većine nema ni jednog predstavnika u istoj.

„Svako ko drugačije misli, može da testira legitimitet Vlade u Skupštini, a svako ima i mogućnost da podnese odgovornost za sve ono što su posledice političkih odluka“, istakao je Bečić.

On je kazao da su građani Crne Gore svoj sud izrekli 30. avgusta i glasali za promjene, a da Demokrate nikada nijesu ucjenjivale, niti uslovaljavale Vladu, jer su poštovale izbornu volju naroda.

„Ovo vam kaže neko ko u ovom trenutku u Crnoj Gori, kada bi gledao politički ugao i kada bi gledao sebično partijske interese, najmanje treba da se plaši. Kaže vam predsjednik partije koja je u Herceg Novom sama pobijedila, koja je u Nikšiću napravila izuzetan rezultat i partije koja, po mnogim istraživanjima javnog mnjenja, je trenutno najjača politička stranka u državi”, rekao je Bečić.

On je kazao da mu je interes građana Crne Gore uvijek ispred partijskog interesa.

„Crnoj Gori treba politička stabilnost, ekonomski oporavak, rezultati na polju vladavine prava. Crnoj Gori treba i ubrzanje evropskih integracija, to je mnogo značajnije od bilo kog političkog subjekta“, poručio je Bečić.

Bečić je kazao da sinoć prisustvovao večeri kod novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na njegov poziv i da nije vodio bilo kakve političke razgovore.

„Vodim računa o Ustavu Crne Gore i poštovanju odvojenosti države od crkava i vjerskih zajednica i na tim mjestima i tim skupovima ne razgovaram o politici, niti sam to ikada činio “, rekao je on.

Na pitanje da li će se sastati sa DF-om zbog prevazilaženja krize, Bečić je rekao da predstavnici Demokratske Crne Gore nikad nisu „bježali“ od bilo kog razgovora sa subjektima iz parlamentarne većine.

On je kazao da je ponosan na postignute rezultate Skupštine za nekoliko mjeseci, na sve značajne projekte, direktne prenose skupštinskih odbora, novu internet prezentaciju i digitalizaciju zakonodavnog procesa.

Bečić je kazao da je Crna Gora prihvatila novi način razmišljanja evropske administracije da prvo rješavaju ono što je najteže, odnosno da se fokusiraju na poglavlje 23 i 24.

„A onda ćemo zaista ubrzati naš evropski put i zatvaranje svih drugih poglavlja će biti značajno olakšano“, poručio je Bečić.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Stanje

    06.06.2021. at 05:29

    A, zbog čega si onda bio tamo. Nije, valjda, da si bio gladan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije