Connect with us

Politika

BEČIĆ: Politika je plemenita vještina

Published

on

“Politika je plemenita vještina kada se praktikuje iz pobuda iz kojih je izvorno nastala i razvila se”, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na otvaranju petog foruma alumnista Škole političkih studija.

On je na forumu pod nazivom „Konsenzus. Pravda. Evropa“ koji je organizovala Građanska alijansa (GA), kazao da politika nije prljava stvar, kako se nerijetko, potpuno pogrešno, percipira u javnosti.

“Prljavi su argumenti koje koriste neki ljudi koji se politikom bave, misleći da će im donijeti neku korist”, rekao je Bečić.

On je naglasio da je politika plemenita vještina, kada se praktikuje iz onih pobuda iz kojih je izvorno nastala i razvila se.

“Zato, nikad nemojte da udarate na ličnost, već pokušajte da se nadmećete vizijama i programima, i argumentima kojima ćete potkrijepiti nadmoćnost vaših ideja”, poručio je Bečić.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, pozdravio djelovanje GA i zahvalio na činjenici da je prije dvadesetak godina prepoznala neophodnost obrazovanja mladih donosilaca odluka, mladih lidera i drugih važnih društvenih činilaca, i to upravo obrazovanja na polju politike.

On je podsjetio prisutne da je jedan od bivših alumnista Škole političkih studija i ocijenio da je izvrsnost u odabiru tema, predavača i polaznika, postala tradicija za ponos.

“Što je takva tradicija duža, to je naš put ka Evropskoj uniji sve kraći”, rekao je Bečić.

Prema njegovim riječima, standardi koji se postižu na ovakvim mjestima stvaraju ljudske kapacitete na koje će Crna Gora moći da računa u budućnosti i kojima će se ponositi.

“Zbog toga, crnogorsko društvo vam je zahvalno na značajnom doprinosu njegovoj demokratizaciji”, naveo je Bečić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije