Connect with us

Politika

BEČIĆ: Poštenim i predanim radom za bolji Herceg Novi

Published

on

Predstavnici koalicione liste “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi” posjetili su Sutorini i razgovarali sa mještanima ovog hercegnovskog naselja.

Kako je istakao predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, zahvaljujući predanom i poštenom radu predsjednika Opštine Stevana Katića i zaposlenih u lokalnoj upravi nijedan euro građana Herceg Novog nije zloupotrijebljen i u teškim okonostim arealizovano oko 200 projekta a nakon 9. maja nastaviće da rade još bolje za dobrobit ovog grada.

“Ono što je obilježje ove vlasti u prethodne četiri godine, ono što niko ne dovodi u pitanje, ni od strane naše najžešće političke konkurencije, jeste da Stevan Katić i ovi ljudi ni jedan jedini euro građana Herceg Novog nisu ponijeli kući mimo one plate koja im je pripadala i koju su pošteno zaradili. Nijesu krali, nijesu otimali, nijesu namještali tendere, nijesu se ugrađivali. I onda je i u ovako teškom ekonomskom, socijalnom, epidemiološkom momentu bilo sredstava da se izgradi i realizuje preko 200 projekata u mjesnim zajednicama širom Herceg Novog“, rekao je Bečić.

On je naglasio da kada se ne krade, onda ima novca i za besplatne udžbenike, dječije dodatke, povećanje minimalne zarade…

“Kad ne nosite kući ono što vam ne pripada, onda ima za sve – ima za narod i u ovako poharanoj zemlji koja je trideset godina devastirana“, poručio je Bečić.

On je pozvao da i u Novom, u teškim i složenim okolnostima, pokažemo istinsku snagu i dođemo do tako ubjedljive pobjede da će se o njoj prepričavati i u narednim godinama i decenijama.

Nosilac liste Stevan Katić, rekao je da je prethodnih dana bilo puno aktivnosti, a da će ih biti sve više i više do samog 9. maja.

“Imali ste ovih prethodnih dana raznorazna podmetanja, određenih lokalnih i državnih medija, da se ja negdje povlačim, negdje idem, ali, evo, i vama ovdje kažem i svima njima: da sam tu i da ostajem i u narednom periodu na čelu Opštine Herceg Novi, da zajednički nastavimo ove zajedničke projekte koje smo i započeli. Urađeno je puno toga u ovom prethodnom periodu, uradićemo u narednom još i više“, rekao je Katić.

On je podsjetio na razne opstrukcije tokom ove prethodne četiri godine, posebno kada je u pitanju prethodna Vlada, i zato se mnogi i čude u Crnoj Gori kako je ovoliko dobrih stvari i urađeno u Herceg Novom.

“Urađeno je, isključivo, jednom poštenom i odgovornom politikom svih nas zajedno koji smo učestvovali ovdje i radili danonoćno da promijenimo naš grad nabolje i sve ono što smo zatekli prije četiri godine, dosta zapušteno stanje pretvorimo u nešto što Herceg Novi zaslužuje, da imamo puno kvalitetniju i bolju infrastrukturu, da nemamo više zapuštene objekte kulture, da imamo ovdje u Sutorini i prvo sportsko igralište“, poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi.

U Sutorini se građanima obratio i Marko Lučić iz „Novi pobjeđuje“, koji je rekao da je obaveza i Opštine i države, na čelu sa Vladom, da se Sutorina uredi tako da bude primjer reda i načina. „Pogotovo dijela uz magistralu koji je ogroman potencijal grada. Takođe ćemo forsirati i zalagati se za ulaganje u poljoprivredu i stočarstvo i nadam se da će nam resorno ministarstvo maksimalno pomoći“.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije