Connect with us

Politika

BEČIĆ: Slučaj Leposavić neće srušiti vladu

Published

on

Slučaj ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, neće srušiti vladu, ocijenio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Poslanici Skupštine Crne Gore izjasniće se o zahtjevu premijera Zdravka Krivokapića za smjenom Leposavića.

Bečić je u intervjuu za novu.rs kazao da nema tog pojedinca, kako god se on zvao, koji je važniji od čuvanja izborne volje građana, stabilnosti izvršne vlasti i parlamentarne većine.

On je ocijenio da nijedna ostavka u Crnoj Gori, bilo kog pojedinca u Vladi ili parlamentarnoj većini nije važnija od potrebe da se čuva ono što su tekovine i što je ostvareno 30. avgusta.

Bečić je rekao da je za njega i Demokrate, vrlo lako i vrlo jednostavno razrešenje ove krize

“Vjerujem da će svi to shvatiti u nekom momentu i da niko neće rizikovati da ovu parlamentarnu većinu i ovu Vladu u uvede u neku neizvjesnost koja nam nije potrebna jer mnogo je onih izazova koje smo naslijedili zbog kojih smo izabrani, a koje moramo rješavati“, istakao je Bečić.

On je kazao da su iz Demokratske Crne Gore i poslaničkog kluba “Mir je naša nacija”, jasno saopštili svoj stav nakon što je aktuelizovana priča i nakon što je premijer uputio predlog za razrješenje Leposavića.

“Mi smo tada saopštili da sa jedne strane niti ćemo braniti Leposavića, jer opravdane su kritike premijerove na njegov račun, a sa druge strane ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, niti ćemo ga smjenjivati sa Demokratskom partijom socijalista jer bi to bilo otvaranje pandorine kutije, koju možda mnogi onako i željno iščekuju”, rekao je Bečić.

On je poručio da se taj stav nije promijenio i podsjetio da će se na sjednici Skupštine koja će početi sjutra u okviru poslednje tačke “izbor i imenovanja i razrješenje”’ između ostalog naći i to pitanje.

“Vodićemo raspravu u Skupštini, Skupština će se izjasniti sve će biti naravno u skladu sa procedurom i u skladu sa Ustavom Crne Gore“, kazao je Bečić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije