Connect with us

Politika

BEČIĆ: Stjepović i Janković predloženi za savjetnike

Published

on

Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, predložiće Administrativnom odboru da za njegove savjetnike imenuje Duška Stjepovića, diplomiranog pravnika i Vuka Jankovića, diplomiranog pravnika.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić to predložio na osnovu člana 6 Odluke o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore.

Duško Stjepović rođen je 1986. godine u Podgorici. Osnovnu školu i gimnaziju društveno-jezičkog smjera završio je u Danilovgradu. Dobitnik je diplome Luča.

Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija iz međunarodnog prava stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, a trenutno je student master studija međunarodnopravnog smjera na istom fakultetu.Tečno govori engleski, a u radu se služi i ruskim, italijanskim i španskim jezikom. Sa uspjehom se bavio amaterskim pozorištem, rukometom i tenisom.

Vuk Janković rođen je 14. februara 1988. godine u Podgorici. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Podgorici. Zvanje diplomiranog pravnika stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na građansko-pravnom smjeru.Učestvovao je u realizaciji velikog broja projekata, iz oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, pravosuđa i tužilaštva kao i transparentnosti rada državnih organa, sa respektabilim organizacijama iz Evrope.

Autor je i koautor brojnih studija i publikacija na navedene teme. Posebno se interesuje za zakonodavni okvir u dijelu građanske kontrole i transparentnosti rada državnih organa. Govori engleski jezik.

Sjednica Administrativnog odbora biće održana danas, u utorak, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 11 sati.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije