Connect with us

Politika

BIRAJU I PREDSJEDNIKA: Danas konstituisanje vlasti u Nikšiću

Published

on

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Nikšić, na kojoj će biti verifikovani mandati odbornicima i izabran njen predsjednik, biće održana danas, čime će nova vlast preuzeti upravljanje gradom.

Sjednicu, koja će početi u deset sati, zakazao je dosadašnji predsjednik Skupštine opštine Radivoje Nikčević, a shodno zakonskoj proceduri o formiranju vlasti, predsjedavaće najstariji odbornik, lider izborne liste Za vaskrsenje Nikšića, Miodrag Davidović.

Na dnevnom redu konstitutivne sjednice biće verifikovani odbornički mandati u skladu sa rezultatima lokalnih izbora održanih 14. marta, a za predsjednika Skupštine opštine Nikšić trebalo bi da bude izabran predstavnik izborne liste Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić.

Nakon konstitutivne sjednice Skupštine u najkraćem zakonskom roku biće održano naredno zasijedanje na kome bi za predsjednika Opštine trebalo da bude izabran nosilac izborne liste Za budućnost Nikšića, Marko Kovačević.

Na proteklim lokalnim izborima u Nikšiću koalicije koje vrše vlast na državnom nivou, osvojile su ukupno 22 mandata od 41 odborničkog mjesta u nikšičkoj Skupštini.

Koalicija Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front, dobila je 11 mandata, a deset koalicione liste Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić, na čelu sa Demokratama i jedan Crno na bijelo-Može Nikšić.

Koaliciji Evropski tim za Nikšić, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), pripalo je 18 mandata, što je pojedinačno najbolji izborni rezultat.

Narodni pokret Miodraga Davidovića Za vaskrsenje Nikšića ima jedan odbornički mandat, dok Socijademokratska partija(SDP) Srcem za Nikšić nije uspjela da pređe cenzus.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Nikšiću imalo je 58.833 građana, od kojih je oko 82 odsto glasalo za jednu od šest izbornih listi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije