Connect with us

Politika

BOJOVIĆ: Bratić da vrati srpski jezik i kulturu u obrazovanje

Published

on

Da Bratićeva ne podlegne pritiscima partije URA: Bojović - Foto: DNPCG

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić treba da se odupre svim pritiscima i povrati srpskom jeziku i kulturi mjesto koje im pripada u obrazovnom sistemu. To je kazao član predsjedništva Demokratske narodne partije (DNP) Vladislav Bojović.
On je rekao da DNP, na čijem čelu je poslanik Milan Knežević, ohrabruje Bratić i očekuje od nje da, kako je naveo, ne pristane na uslovljavanja građanskog pokreta URA.
„Prije svega u cilju eliminisanja drastične diskriminacije i demontiranja projekta zatiranja srpskog identiteta koji jeste identitet državotvornog naroda u Crnoj Gori“, naveo je Bojović.
Kako je kazao, građani koji su glasali za promjene vjeruju da u novoj Vladi niko i ne pomišlja da održava antisrpske ideološke tekovine i praksu bivšeg režima.
“Jer bi to značilo održavanje sistema diskriminacije i degradacije temeljnih duhovnih vrijednosti na kojima počiva tradicionalna Crna Gora i na kojima treba da počiva u budućnosti kao država svih njenih građana“, zaključio je Bojović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije