Connect with us

Integracije

BORELJ: Zadovoljan što je Crna Gora uskladila spoljnu politiku sa EU

Published

on

U Evropskoj uniji  postoji veliko raspoloženje da Crna Gora bude dio evropske zajednice, kazao je visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borelj, ocjenjujući da su za postizanje tog cilja neophodne reforme u oblasti vladavine prava.

Kako je saopšteno iz Skupštine, na online sastanku sa Boreljom razgovarali su predsjednik parlamenta Aleksa Bečić, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

“Integracije Crne Gore u EU ostaju visoko na listi prioriteta”, rekao je Borelj, navodeći da je zadovoljan činjenicom da je Crna Gora uskladila spoljnu politiku sa EU.

Ističući da je EU dokazani prijatelj Crne Gore, Bečić je zahvalio na kontinuiranoj posvećenosti i kazao da vjeruje da će dobri odnosi biti nastavljeni i tokom novog saziva Parlamenta.

“Crna Gora ostaje dosljedna svom spoljnopolitičkom opredjeljenju i to je politika koja nema alternativu”, rekao je on.

Navodi se da je Bečić upoznao Borelja sa prioritetima novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva.

„Naš put je prozapadni, proevropski, prograđanski“, zaključio je Bečić.

Iz Skupštine je saopšteno da je Bečić pozvao Borelja da posjeti Crnu Goru.

Navodi se da je Krivokapić rekao da je zadovoljan što ima priliku da razgovara sa Boreljem.

“Ukazano je na važnost intenzivne komunikacije i podrške u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori, sa ciljem potpunog uspostavljanja vladavine prava, slobode medija, demokratizacije i stvaranja građanskog društva”, kaže se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije