Connect with us

Politika

BORIS GERŠAK U RADNOJ POSJETI CG: Abazović istakao da bez izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu nema ni napretka u poglavljima 23 i 24

Published

on

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregerom Preskerom i izaslanikom odbrane Slovenije Borisom Geršakom, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Konstatujući da Crna Gora i Slovenija nemaju otvorenih pitanja, Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog sastanka i naveo da je susret prilika da se potvrdi dobra saradnja dvije zemlje na svim nivoima.

Zahvalio se ambasadoru Preskeru na podršci koju Crna Gora konstantno dobija od Slovenije na putu ka Evropskoj uniji, naglašavajući da je podrška Slovenije značila i tokom pristupanja Alijansi.

Razgovarajući sa ambasadorom Preskerom o aktuelnim izmjenama i dopunama Zakona o tužilaštvu, potpredsjednik je naglasio da su prethodnih dana protiv pomenutih izmjena i dopuna najbučniji oni kojih se direktno i indirektno tiče nesmetan rad Tužilaštva i beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori.

Abazović je naznačio da pomenute izmjene i dopune za Crnu Goru imaju veliki značaj, konstatujući da su napredovanje u poglavljima 23 i 24 ključ progresa na evropskom putu Crne Gore.

Kontatujući decenijsku zarobljenost Tužilaštva, potpredsjednik Vlade Crne Gore je u razgovoru sa ambasadorom Preskerom naglasio da bez izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu nema ni napretka u poglavljima 23 i 24.

Ambasador Presker je naveo da Slovenija ostaje posvećena razvoju odnosa dvije zemlje na svim nivoima i da naglasio da će Crna Gora od Slovenije uvijek imati otvorenu i konkretnu podršku na putu ka Evropskoj uniji.

“Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Abazović, ambasador Presker i izaslanik odbrane Geršak porazgovaraju i o izazovima koje imaju Crna Gora i Slovenija kao članice NATO saveza, važnosti njegovanja doprosusjedske saradnje na Zapadnom Balkanu, unaprjeđenju bilateralne saradnje dvije zemlje i globalnim izazovima u kontekstu pandemije virusa COVID-19”, navode iz Vlade Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije