Connect with us

Politika

ČAĐENOVIĆ: Nečuveno da se hram SPC pretvara u bioskopsku salu za filmove koji propagiraju šovinizam

Published

on

Nečuveno je da se hramovi jedne vjerske zajednice, u konkretnom slučaju Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pretvaraju u bioskopske sale u kojima se prikazuju propagandistički uradci koji propagiraju šovinizam i izazivaju podjele, istakao je potpredsjednik odbora DPS Glavnog grada Aleksandar Čađenović, povodom najava o prikazivanju filma ruskog reditelja Borisa Malagurskog.

“Zaista je skandalozno da se SPC, ispostavlja kao promoter osobe koja je pokazala oholost prema patnjama majki koje su izgubile svoje najmilije u genocidu u Srebrenici, nazivajući ih profiterkama, a obilježavanje godišnjice masakra za ovog propagandistu je ‘festival’. Na ovaj način se skrnavi sakralni objekat, a jedna vjerska zajednica povezuje sa šovinističkim stavovima kojima obiluje propaganda Malagurskog”, navodi se u saopštenju.

Pozvao je SCP da ne učestvuje u ovakvom projektu, u suprotnom smatraće da je ova provokacija u kojoj se Crnogorci na najgrublji način vrijeđaju u glavnom gradu Crne Gore, i tako na najgori način izazivaju podjele u našem društvu kao zajednički poduhvat jedne vjerske zajednice i sitnog plaćenog provokatora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije