Connect with us

Politika

CAREVIĆ: “SNP i Prava CG sami odabrali svoj put”

Published

on

Potpisivanjem sporazuma o zajedničkom djelovanju u Budvi između Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i PZP-a, SNP i Prava Crna Gora mogli bi se naći u opozicionim klupama u tom gradu. Da nas čeka još jedno zanimljivo političko ljeto u Budvi pokazuje stav Demokrata koji poručuju da bi se među potpisnicima koalicionog sporazuma o vlasti u toj opštini morali naći svi oni koji čine vladajuću većinu na državnom nivou, što uključuje i te dvije stranke. Tu mogućnost ne isključuje ni predsjednik opštine Marko Carević ali ističe da na ucjene neće pristajati

Predsjednik opštine Marko Carević kaže da DF nije isključio njihove partnere s izbora već da su SNP i Prava Crna Gora, kako kaže, sami odabrali svoj put.

“Mora svako da izvuče pouku, nadam se da će ljudi koji su vodili te dvije partije shvatiti da su pogriješili i njima su vrata otvorena kada oni shvate i žele da se promijene, dakle ovo je prosto jedno prevaspitavanje i poruka da više nikome neće pasti napamet da ucjenjuje zbog svog ličnog interesa i fotelje”, kazao je predsjednik opštine Budva Marko Carević.

U SNP-u međutim tvrde da je novonastala situacija rezultat, kako kažu, samovolje pojedinca.

“Apsolutno svi imamo neku krivicu, a sigurno je najveća selektora koji nije uspio do današnjeg dana da formira vlast u Budvi. Samovolja pojedinaca ili pojedinca to sigurno Budva neće tolerisati jer smo imali priliku da gledamo samovolju pojedinca za 30 godina”, istakao je iz SNP-a Krsto Rađenović.

Nakon posljednjih izbora u Budvi, kako poručuju Demokrate, izostao je dijalog. Da je on neophodan, pokazalo je i, kako navode, neusvajanje izvještaja o radu predsjednika opštine za prošlu godinu.

“Kada se u u Skupštini Opštine ne usvoji Izvještaj o radu predsjednika Opštine na predsjedniku Opštine je da preispita zbog čega je do toga došlo koji su razlozi zbog toga kao i da li je on nekim svojim postupcima doprinio da do toga dođe”, saopštio je iz Demokratska Crna Gora Miomir Pejović.

“Ja sam tu da štitim izbornu volju građana, a da li ću ja od neke držine koja se bavi politikanstvom dobiti prelaznu ocjenu, ja sam unaprijed znao da neću, ali ja znam da radim dobre stvari i da je to u interesu svih i to je nešto zbog čega sam tu”, istakao je Carević.

Kako bi trebalo riješiti aktuelnu situaciju u Budvi Demokrate, kako kažu, imaju jasan stav. S tim su saglasni i u SNP-u.

“Mi smo da se primjeni model koji je primjenjen i u Nikšiću i u Herceg Novom dakle sve one stranke koje podržavaju Vladu Crne Gore i koje čine dio vladajuće većine moraju biti uključene u potpisivanje koalicionog sporazuma ovdje u udvi i isključivanje bilo koga od njih mislim da nije dobar znak, da nije dobar potez i da nije nešto što bi dovelo do stabilnosti vlast u naredne tri godine”, kazao je Pejović.

Saradnju sa SNP-om i Pravom Crnom Gorom ne isključuje ni sam Carević ali napominje da je danas u Budvi jasnija politička situacija.

“Ovo nije gora situacija sada je puno bolja, sve se provjetrilo, pročistilo. Mi imamo većinu i kolegama iz Demokrata će biti ponuđen koalicioni sporazum, a ovi mogu da se pridruže kad god hoće kada shvate da su pogriješili”, poručio je Carević.

Od 33 odbornička mjesta u lokalnom parlamentu, DF ima 11, Demokrate 6, SNP 2 dok Prava Crna Gora ima jednog odbornika.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije