Connect with us

Politika

ČLANOVI NOVE VLADE «POŠTOVALI» MJERE KOJIH NEMA: Dozlaboga licemjerno

Published

on

Danas je prvi put zasjedala nova Vlada. Primopredaja izvršne vlasti prošla je mirno i srdačno, uz kurtoazne osmjehe bivšeg i novog premijera! Nešto drugo bode oči.

Na današnjoj sjednici, prije i nakon nje, svi članovi Vlade nosili su zaštitne maske. Kovid je očigledno opasan kada si na vlasti, rekao bi neko ko pomno prati gdje su bili i što su radili isti oni koji su do nedavno davali loš primjer kada je u pitanju zaštita od kovida!

Ostaje nam da se pitamo: da li je njihovo višemjesečno prkošenje mjerama koje je propisivao tek ukinuti NKT bilo izraz nepovjerenja prema tom tijelu, balkanskog inaćenja ili pak, shvatanja da vjera, tamjan i molitva štite od korone?!

Sada je izvjesnije neko ikada da čovjek – dok je u opoziciji – može lupetati svašta, biti loš primjer i nekažnjeno prozivati i prave i krive, ali da se nešto u svijesti promjeni kada na svijet gledate sa pozicije vlasti! Preciznije: opoziciono lupetanje ne nosi nikakvu odgovornost, za razliku od one situacije kada počneš voditi državu. Tada se i svijest o odgovornosti mijenja! Samo, da li prekasno?

Hoće li, recimo, premijer Krivokopić, ili ministarka zdravlja Borovinić – Bojović uopšte razmišljati o tome da je neko, vođen njihovim primjerom, dok su ljubili leš mitropolita ili ignorisali maske na njegovoj sahrani, možda zaražen upravo slijedeći njihov loš primjer? Možda je neko preživio pakao kovid bolnice, ili umro zato što je ignorisao mjere poučen porukom Zdravka Krivokpića da «onaj ko vjeruje, ne može dobiti koronu»?!

A danas, kao po komandi, nalik sjevernokorejskim vojnicima, svi maske!

Jadno i dozlaboga licemjerno!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije