Connect with us

Politika

DANILOVIĆ: Većinske koalicije se moraju ponovo sastati da dogovore novu strategiju

Published

on

Tridesetog avgusta treba da se sastanemo i dogovorimo novu strategiju pobjedničkih koalicija, jer toliko dugujemo i ovom datumu i građanima koji su ga proslavili kao jedan od najvećih praznika u životu, poručio je lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

Kako je kazao, ako ne bude inicijative od velikih političkih subjekata, tražiće sastanak uz prethodnu pojedinačnu komunikaciju sa svim liderima, kao i pripremu dogovora kako bi toga dana uslijedila samo realizacija.

-Nadam se da ćemo do tada imati kompletiran Tužilački savjet, a ako ne poslednji rok da to učinimo je upravo 30. avgust. Koliko god bili udaljeni i posvađani moramo još jednom pokušati- istakao je Danilović.

On je kazao da smatra nepoštenim to što se diskvalifikuje kandidat za Tužilački savjet, advokat Nikola Bulatović, samo zato što je branio jednog od lidera DF-a.

-Bez obzira što sam mnogo puta ranije prigovarao pojedinim potezima DF ili lošoj komunikaciji u našoj koaliciji ZBCG, ovoga puta smatram da nije pošteno diskvalifikovati Bulatovića, samo zato što je branio jednog od lidera saveza. Kao potpuno neutralna strana u ovom nesporazumu svjedočim da je gospodin Bulatović zaslužio to i svako drugo mjesto u TS jer se radi o profesionalcu kakvih imamo malo. Kompletiranje TS je skoro jednako važno kao i novi dogovor oko vlade- ističe Danilović.

On je rekao da samo rekonstruisana Vlada može do nove godine uraditi jedan dio neodložnog posla i u tijesnoj komunikaciji sa skupštinskom većinom realizovati i nekoliko zakona koji su “životno potrebni i važni.”

-Popis po nesumnjivim demokratskim standardima moramo uraditi već na jesen, a ostatak zakonskih predloga do 31. decembra- kazao je Danilović.

On je rekao da Crnoj Gori treba nova šansa i rekonstruisana Vlada od početka septembra.

-Pozivam kolega iz DF da prihvate rekonstrukciju izvršne vlasti kao međukorak te da po isteku šest mjeseci, odmah nakon održavanja velikih lokalnih izbora uključujući i Podgoricu, pristupimo ili izboru nove Vlade ili novim izborima. Do tada, nužno je, da radimo kao jedan tim- zaključio je Danilović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije